marți , 18 februarie 2020
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Sute de oameni îşi jelesc morţii şi Răzvan Cuc se ţine de polemică şi…comitete operative

Sute de oameni îşi jelesc morţii şi Răzvan Cuc se ţine de polemică şi…comitete operative

Sâmbătă dimineaţa, o tragedie îngrozitoare a însângerat iarăşi şoselele României. Pe DN2A a avut loc cel mai grav accident rutier din acest an, soldat cu zece morţi şi mai mulţi răniţi. La scurt timp după grozăvia care a îndoliat sute de oameni, preşedintele Klaus Iohannis a acuzat că “lipsa de infrastructură ucide“ şi a taxat “nepăsarea” celor aflaţi la guvernare.

Replica a venit de la Răzvan Cuc, şi el soldat credincios aflat în campanie, care îl acuză pe Klaus Iohannis că se folosește în scopuri electorale de tragedia din Ialomița și anunță că a convocat la ora 16 un comitet operativ “cu toti factorii de decizie implicati pentru a lua masurile necesare, astfel incat asemenea tragedii sa nu se mai repete”. A mai spus ministrul Transporturilor  că va urma o perioadă de razii masive în trafic pentru a depista firmele de transport si soferii care nu respecta legea, și promite că va aplica “noi măsuri drastice” în acest domeniu.

Nu stăm acum să analizăm postarea lui Cuc pe pagina de Facebook, spunem doar că nu el este cel mai indicat să comenteze. Una la mână, în două mandate , ministerul pe care îl conduce n-a reuşit decât să dea rateuri! În al doilea rând, ca ministru, al Transporturilor, Răzvan Cuc n-a făcut decât să răspundă unor comenzi politice, în sensul că nici n-a cârâit atunci când “prioritizarea” proiectelor s-a făcut după cum au avut chef şi interes şefii săi de partid.

Şi avem ca exemplu elocvent chiar Dâmboviţa, unde Cuc a venit , a promis marea cu sarea şi a ajuns să facă exact pe dos. Cu doi ani în urmă s-a jurat că DN 71 Bâldana-Târgovişte –Sinaia primeşte finanţare iar proiectul nu este nici măcar în procedură de achiziţie publică! A promis repararea în regim de urgenţă a podurilor peste Ialomiţa, de la Pucioasa şi a pasarelei de la Găeşti, care stau să cadă. N-a alocat un leu! A promis investiţii în transportul de călători pe calea ferată, pe trasa Târgovişte- Pietroşiţa şi bani pentru modernizarea gărilor. În loc să se ţină de cuvânt, domn’ ministru scoate trenurile din circuit!

Mai corect ar fi fost ca acest gargaragiu, care face spectacol la TV, rupând contracte şi chemând constructorii la lucru duminica, să explice de ce n-a ordonat până acum acele “razii masive” şi “măsuri draconice”! Ori nu îl ţin curelele să se lege de găştile din minister şi transportatorii care rezolvă problemele şi cumpără totul cu bani negri, de la licenţe şi până la ultimul dintre inspectori?

Cu asemenea indivizi în guvern n-o să avem în veci parte de  noi şoselele ori autostrăzi, nu o să se schimbe în veci metehnele celor de la ARR şi  nici RAR-ul nu-si va face treaba vreodata. La câţi bani se învârt, cine mai stă să vorbească despre timpii de odihna ai soferilor, de tahometre si de conditiile in care se transporta persoane de conservele alea numite microbuze, cum visează Cuc pe Facebook?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *