luni , 25 mai 2020
STIRI PE SCURT
Coronavirus 25 mai: 18283 de cazuri de la începutul pandemiei, 1193 decese, 177 pacienți la ATIA fost aprobat calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea de vară 2020Președintele Cornel Ștefan acuză sefi de instituții deconcentrate de presiuni și șantaj asupra aleșilor locali PSDâmbovița:207 locuri de muncă disponibileCampanie de conștientizare a pacienților cu afecțiuni oncologice privind riscurile pe perioada pandemieiISU Dâmbovița-25 de intervenții, între care o misiune pirotehnicăCristian Stan, secretarul executiv al PSD Dâmbovița, a dezmințit zvonul privind candidatura la ParlamentÎn 22 de localități au fost raportate pagube produse de secetă , grindină și alunecări de terenTrenurile groazei- potențiale bombe bacteriologiceDâmbovița, criza coronavirus 24 mai: șase cazuri noi în ultimele 24 de oreCezar Preda, mesaj cu prilejul împlinirii a 145 de ani de la înființarea PNLMĂȘTI MEDICALE CU GRAD DE PROTECȚIE 99% FABRICATE LA TÂRGOVIȘTEDâmbovița: Cinci cazuri noi de infectare cu covid-19 în ultimele 24 de oreFirmele de plasare de forță de muncă, luate în colimatorCoronavirus 23 mai: 17857 cazuri confirmate în țară, 3607 români infectați în străinătateMai bine mai târziu: MAI ne lămurește cum este cu “zonele metropolitane”Apreciere și recunoștință pentru personalul medical din prima linieCircul politico- populist cotidian- episodul “măști pentru popor”Corbii Mari, Brezoaiele, Odobești- comune care se dezvoltă prin proiectele promovate de PSD DâmbovițaCompania de Apă- Anunț angajare
Home / INFO NAȚIONAL / Tâmplarul Cataramă şi mobila …electorală

Tâmplarul Cataramă şi mobila …electorală

       Morfolit bine după scandalul listelor cu semnături falsificate şi rămas în cursa prezidenţială exclusiv  mulţumită  deciziei cel puţin stranii a judecătorilor numiţi politic de la CCR, Viorel Cataramă pare dispus la orice, numai să fie luat în seamă.Bunăoară circ ieftin şi miştocăreală de mahala, plus ceva glumiţe absolut nesărate, venind de la unul care a pus umărul serios la ţepuirea câtorva sute de mii de români, pe la mijlocul anilor ’90. Astfel candidatul fantomaticei Drepte Liberale la președinție,  om de afaceri și proprietar al unui lanț de magazine specializate, a anunțat lansarea unei linii tematice de mobilă în această perioadă. Cataramă a inclus aici salteaua Iohannis, scaunul Dăncilă sau noptiera Cumpănașu, enumerând caracteristicile fiecărui obiect de ”mobilier electoral”.

 

Despre salteaua Klaus Iohannis, acest tâmplar ad hoc  ne spune că este  “confortabilă, se doarme de regulă pe ea în reprize de cinci ani.”

“Scaunul Viorica Dăncilă- “supranumit <<scaunul de stat degeaba>>. Muncește la stat, stat degeaba. Este un scaun ușor analfabet, însă nimeni nu își cumpără scaune să stea de vorbă cu ele, doar să stea pe ele”.

Pătuțul pentru copii Dan Barna – “Meșterilor le place să creadă că toți copiii din România ar fi fericiți cu pătuțul Dan Barna unde să se joace de-a salvarea României”.

Masa Florentin Pandele – “o masă obișnuită, nu mai înaltă decât o catedră de clasă școlară. Și când ai ceva de spus, te urci cu picioarele pe masa Florentin Pandele. Vine cu un microfon în toată Firea, dar de jucărie”.

Divanul Theodor Paleologu- “formă de mobilier clasică, prețioasă, ideală pentru cei care vor să se simtă mai importanți decât sunt, pentru că nimic nu se compară cu a sta lungit în divanul Paleologu, în timp ce savurezi o bucată de rahat turcesc cu fistic. Se poate instala și pe vapor, cu condiția să fie de acord și căpitanul vasului”.

Noptiera Alexandru Cumpănașu- “O noptieră făcută din doar 4 scânduri. E recomandată celor care se află într-o strânsă legătură cu noaptea minții, noptiera Alexandru Cumpănașu e suficient de solidă pentru a fi oferită ca punct de sprijin de scroafele care vor să se urce în copac. Culoarea o recomandă și ca armă de luptă împotriva mafiei la tv și pe Fb”.

Taburetul Mircea Diaconu- “piesă de mobilier mică și versatilă, care poate lua forma oricărui tur. E făcut să aibă de a face cu tururile oamenilor importanți, pe care îi tratează cu multă atenție. Poate fi așezat în orice colțișor, fie acasă, fie pe scena unui teatru, fie în Parlamentul European sau platou de filmare. Pe întuneric poate fi confundat cu fotoliul prezidențial”.

 

Încheie candidatul V.C. cu bâta Miron Cozma- “O bâtă simplă, din lemn de fag. Simplitatea ei e cu bătaie lungă. Poate fi folosită pe stradă, când vrei să faci impresie. O bâtă săritoare”, spune comentariul care însoțește imaginea.

 

Dincolo de bădărănia personajului, perdant notoriu  care caută să îşi mascheze eşecurile politice recurgând la metode mârlăneşti, poate că am fi zâmbit, cel puţin de complezenţă, la gluma nesărată a tâmplarului de ocazie, cu condiţia ca  garnitura să fi inclus şi cufărul “Viorel Cataramă”. Iar cititorii care au avut ceva bani agonisiţi prin ’94-’96 ştiu la ce ne referim.

 

Anume la SAFI Invest SA , societatea de administrare a Fondului Mutual al Oamenilor de Afaceri (FMOA), înființat în 1993 și a care scos la vânzare certificate de investitor, pe care oamenii, minţiţi cu reclame TV bine plătite, s-au grăbit să le cumpere. În anul 1996 Fondul Mutual al Oamenilor de Afaceri s-a confruntat cu probleme foarte grave, determinate în principal de politicile de investiție neadecvate și de insuficienta reglementare a pieței de capital, probleme ce au culminat cu suspendarea răscumpărărilor titlurilor. Cataramă a fost atunci  direct implicat şi acuzat că, în calitate de președinte al SC SAFI Invest SA, prin lansarea unui prospect de emisiune , a prezentat ca reală o situație neadevărată și a creat prejudicii investitorilor fondului, care erau parteneri de contract.   Un timp, fiecare investitor a reușit să-și recupereze lunar câte 5 la sută din sumă, sau a putut achiziționa în contul banilor depuși mobilă marca Elvila, acelaşi Cataramă scoţând dublu profit  din falimentarea sutelor de mii de păgubiţi.

Cam asta ar fi de spus despre Elvila şi  linia de mobilă “Cataramă& Co”, în care bieţii oameni, vinovaţi cel mult de credulitate, au investit preţ de câte un apartament şi abia s-au ales cu un pat, două-trei scaune şi-un şifonier, suficient cel mult pentru un dormitor.

P.S.  Pe candidata Partidului Umanist, Cataramă n-a avut curajul să o includă în colecţia de mobilă electorală şi explicaţia e foarte simplă: la câte bube are, l-ar fi sfâşiat Gâdea şi Ciuvică în doi timpi şi trei mişcări, başca suplimentul de la Badea şi Ursu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *