Acasă ACTUALITATE Țara nu se închide… Doar sunt alegeri pe 6 decembrie!

Țara nu se închide… Doar sunt alegeri pe 6 decembrie!

de adrian

Miercuri dimineața, mai multe mijloace de informare în masă au primit, “pe surse”, informația că , la prânz, va fi publicat un bilanț record al cazurilor noi de infectare cu COVID-19, undeva la 2600. Au sărit ca arși cei de la Ministerul de Interne, cu un potop de dezmințiri. De, ordin pe unitate! Realitatea de la ora 13 a întrecut însă cele mai sumbre previziuni. A fost  ziua celui mai grav bilaț COVID -19 înregistrat de România de la debutul panademiei, cu cifre record la cazuri noi- 2958, pacienți în stare gravă la ATI-612 de nefericiți și decese-82, în numai 24 de ore. Era a doua zi după anunțarea ultimelor restricții și, pentru a convinge populația să respecte regulile, să-i determine și pe recalcitranți să adopte o conduită adecvată, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut un apel disperat către populație, spunând că suntem „într-un moment de cumpănă” și că „doar de noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni”. A mai adăugat că  „sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea este să nu le forțăm.”
Citind printre rânduri declarația oficialului, am înțeles că se  menține același trend ascendent,  că indicele  a trecut de 1,5 cazuri la mia de locuitori și restricțiile nu vor fi ridicate până când nu va coborâ sub această valoare. Și încă o informație care trebuie să pună pe gânduri în mod special nemernicii care nu respect regulile: “Cele 226 de spitale suport COVID din toată țara au capacitatea de adaptare la numărul de cazuri, dar personalul medical este același de acum 7 luni, care a primit și 200 de cazuri pe zi, care primește și 3000 de cazuri pe zi.”
Că suntem pe marginea prăpastiei a reieșit și din declarațiile președintelui Klaus Iohannis care a făcut și el, la scurt timp după Nelu Tătaru, un nou apel la responsabilitate și a   pledat din nou pentru respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus: purtatul măștii, distanța socială, igiena mâinilor, evitarea aglomerațiilor, munca la domiciliu. A fost însă doar un soi de preambul, cu totul altul fiind în realitate mesajul prezidențial ce nu suferea amânare!
Indirect, șeful statului a dat de înțeles că nu va mai decreta starea de urgență: “Vom reacționa local și regional. Nu e nevoie să închidem toată țara dacă avem focare semnificative, acolo se va acționa.” Apoi a trecut direct la subiect, susținând  că este necesară și abordarea politică ,  pentru că societatea merge mai departe… și ”o democrație nu funcționează fără alegeri.” Care alegeri am aflat că sunt pregătite déjà, vor avea loc pe 6 decembrie,  pentru că “mandatul Parlamentului nu poate fi prelungit prin lege, e definit de Constituție.”
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu