miercuri , 21 octombrie 2020
STIRI PE SCURT
Circulație restricționată, mâine 21 octombrie, pe DN 71 Fieni-SinaiaComuna Butimanu scapă de carantină, deocamdatăDâmbovița: Indicele ratei de infectare în ultimele 14 zile a coborât la 1,51 la mieInspectorii de muncă-responsabilități suplimentare de la intrarea în vigoare a Legii nr. 55/2020Criza COVID-19: 3400 de cazuri confirmate la 29400 de testeLocotenentul jandarm Stan Silviu, locul al III-lea la “Cupa României la tir cu arcul”Contract de lucrări pentru ultimul lot al celui celui mai amplu proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din jAlexandru Oprea și Iulian Vladu- tandemul cu care PMP Dâmbovița forțează un rezultat bun la parlamentareJandarm dâmbovițean vindecat de COVID-19, donator de plasmă pentru pacienții cu forme severe de boalăLista actualizată a școlilor, liceelor și grădinițelor încadrate în scenariul III-roșuACȚIUNEA TRUCK&BUS: Nereguli constatete la unul din patru vehicule controlate!CRIZANTEMA DE AUR – EDIȚIA 2020 SE DESFĂȘOARĂ CU RESPECTAREA RESTRICȚIILOR IMPUSE PE FONDUL CRIZEI MEDICALEBărbat strivit de un mal de pământ la CojascaCu peste zece cazuri de infectare la mia de locuitori de la debutul crizei, Dâmbovița se numără printre județele roDâmbovița: 283 de locuri de muncă disponibile în această săptămână2466 cazuri noi de infectare cu COVID-19 la puțin peste 8000 de teste efectuateAutoturism făcut scrum în parcarea unui supermarketPrimele zile cu vreme rea, primele probleme:Turiști rătăciți în munții Bucegi“Moștenirea Văcăreștilor”-termen prelungit pentru înscrierea în concursLuna națională a informării despre alimentație
Home / ACTUALITATE / Țara nu se închide… Doar sunt alegeri pe 6 decembrie!

Țara nu se închide… Doar sunt alegeri pe 6 decembrie!

Miercuri dimineața, mai multe mijloace de informare în masă au primit, “pe surse”, informația că , la prânz, va fi publicat un bilanț record al cazurilor noi de infectare cu COVID-19, undeva la 2600. Au sărit ca arși cei de la Ministerul de Interne, cu un potop de dezmințiri. De, ordin pe unitate! Realitatea de la ora 13 a întrecut însă cele mai sumbre previziuni. A fost  ziua celui mai grav bilaț COVID -19 înregistrat de România de la debutul panademiei, cu cifre record la cazuri noi- 2958, pacienți în stare gravă la ATI-612 de nefericiți și decese-82, în numai 24 de ore. Era a doua zi după anunțarea ultimelor restricții și, pentru a convinge populația să respecte regulile, să-i determine și pe recalcitranți să adopte o conduită adecvată, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut un apel disperat către populație, spunând că suntem “într-un moment de cumpănă” și că “doar de noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni”. A mai adăugat că  “sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea este să nu le forțăm.”

Citind printre rânduri declarația oficialului, am înțeles că se  menține același trend ascendent,  că indicele  a trecut de 1,5 cazuri la mia de locuitori și restricțiile nu vor fi ridicate până când nu va coborâ sub această valoare. Și încă o informație care trebuie să pună pe gânduri în mod special nemernicii care nu respect regulile: “Cele 226 de spitale suport COVID din toată țara au capacitatea de adaptare la numărul de cazuri, dar personalul medical este același de acum 7 luni, care a primit și 200 de cazuri pe zi, care primește și 3000 de cazuri pe zi.”

Că suntem pe marginea prăpastiei a reieșit și din declarațiile președintelui Klaus Iohannis care a făcut și el, la scurt timp după Nelu Tătaru, un nou apel la responsabilitate și a   pledat din nou pentru respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus: purtatul măștii, distanța socială, igiena mâinilor, evitarea aglomerațiilor, munca la domiciliu. A fost însă doar un soi de preambul, cu totul altul fiind în realitate mesajul prezidențial ce nu suferea amânare!

Indirect, șeful statului a dat de înțeles că nu va mai decreta starea de urgență: “Vom reacționa local și regional. Nu e nevoie să închidem toată țara dacă avem focare semnificative, acolo se va acționa.” Apoi a trecut direct la subiect, susținând  că este necesară și abordarea politică ,  pentru că societatea merge mai departe… și ”o democrație nu funcționează fără alegeri.” Care alegeri am aflat că sunt pregătite déjà, vor avea loc pe 6 decembrie,  pentru că “mandatul Parlamentului nu poate fi prelungit prin lege, e definit de Constituție.”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *