Acasă ADMINISTRAȚIE Târgoviște, al doilea municipiu-reședință de județ cu toate unitățile de învățământ autorizate pentru securitate și siguranță la incendii

Târgoviște, al doilea municipiu-reședință de județ cu toate unitățile de învățământ autorizate pentru securitate și siguranță la incendii

de adrian

După demersuri numeroase  și cu o cheltuială deloc neglijabilă, cuantificată de primarul Cristian Stan la peste două milioane de euro numai în ultimii trei ani, Târgoviște a devenit al doilea municipiu-reședință de județ din țară în care toate unitățile de învățământ sunt autorizate pentru securitate și siguranță la incendii.

Ca și cuantum al sumelor investite de administrația publică târgovișteană în ultimii trei ani pe ambele componente, ca și componentă în principal a proiectelor cu finanțare europeană dar și prin PNDL și ca proiecte separate, putem spune că depășește două milioane de euro. Târgoviștea este un al doilea municipiu- reședință de județ din România care respectă această condiție. Pentru a  ne face o imagine mult mai fidelă a ceea ce înseamnă o autorizație pentru securitate la incendiu la clădirile care aparțin unităților de învățământ, la nivel național pot spune că, spre exemplu, sunt 1183 de clădiri aparținând unităților de învățământ din România, care nu au autorizație pentru securitate la incendiu. Numai în București avem 669. De asemenea în Cluj- Napoca avem 61, în Brașov 45, în Timișoara 23 și așa mai departe. În acest context, repet, cred că Municipiul Târgoviște înregistrează o performanță deosebită. Nu a fost simplu însă mă bucur că putem  în acest moment să afirmăm că toți copiii care frecventează unitățile de învățământ târgoviștene sunt în siguranță pe ceea ce înseamnă  această securitate la incendiu.”

Primarul Cristian Stan a mai precizat că, în cadrul proiectelor de reabilitare a unor clădiri sau la construirea de imobile noi, s-a urmărit asigurarea unor materiale de calitate. Pereții și fenestrația prezintă rezistență la foc, au fost montați hidranți, sisteme de avertizare sonoră și luminoasă și tot ce a mai fost necesar. 20 de autorizații ISU au fost obținute numai în ultimii trei ani, în condițiile în care sunt unități cu mai multe clădiri, care necesită autorizare pe fiecare imobil în parte.

Este un moment de satisfacție pentru noi. Am avut ceva de muncă la acest  subiect însă suntem în topul național pe ceea ce înseamnă această chestiune care nu e deloc simplă și care  vizează un aspect deosebit de important și anume siguranța copiilor noștri!”

You may also like

Lasă un Comentariu