joi , 9 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Gospodărie incendiată cu intenţie la TătăraniIncendiile de vegetație fac prăpăd! Apel disperat al pompierilor care au obligaţii sporite!Nici călare, nici pe jos:CJSU a hotărât “să recomande” purtarea măştilor pe care dâmboviţenii nu le găsesc Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de eroriCompania de Apă prelungeşte suspendarea activităţii directe cu publicul până pe 16 maiMăsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în TârgovișteVa fi viaţă şi după coronavirus: proiect de 4,75 de milioane de euro pentru regenerare urbană la MoreniAcţiune umanitară a poliţiştilor dâmboviţeniLecţiile online “predate” haotic, frecţie la un picior de lemn.Coronavirus 8 Aprilie: 209 români decedaţi în ţară şi alţi 37 în străinătateAPIA: Cererile unice se depun fară penalitatăţi până la 15 iunieConsilierii judeţeni liberali s-au poziţionat alături de preşedintele Alexandru OpreaStart al celei mai mari actiuni de igienizare a municipiului Targoviste! Cartier cu cartier, strada cu strada, orasul noRecomandările Avocatului Poporului privind contravențiile și sancțiunile în timpul stării de urgențăFond de rezervă pentru sprijinirea comunelor în lupta cu covid-19Hotel “Ceres” nu va mai fi centru de carantină. Va găzdui personalul medical care va trata pacienţii cu coronavirDâmboviţenii continuă să fie amendaţi masiv pentru încălcarea restricţiilor de circulaţieSenatorul Adrian Ţuţuianu, despre demisia celor doi mediciAurelian Cotinescu, PNL Târgovişte:”Banii pe care îi avem să-i cheltuim cu grijă, în economia locală”Doi medici de la Pneumologie şi-au dat demisia
Home / ADMINISTRAȚIE / Târgovişte: Încă un proiect important pentru implementarea conceptului “smart city”

Târgovişte: Încă un proiect important pentru implementarea conceptului “smart city”

În sala de consiliu a Primăriei Târgovişte a fost semnat contractul de finanţare pentru încă un proiect european, care va aduce municipiul mai aproape cu un pas de conceptul “smart city”. Este vorba despre proiectul intitulat “Eficientizarea Energetică a Sistemului de Iluminat Public din Municipiul Târgovişte”, cu o valoare totală de 22 de milioane de lei şi o durată de implementare de 36 de luni, din care 12 luni durata efectivă de execuţie. Contractul a fost semnat de primarul Cristian Stan şi Liviu Muşat , directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Acesta din urmă a remarcat preocuparea şi eficienţa administraţiei publice târgoviştene pentru promovarea şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană. Directorul ADR Sud Muntenia a mai amintit că au intrat în linie dreaptă şi alte proiecte, exprimând speranţa că , până la sfârşitul lunii, va fi semnat contractul pentru proiectul de mobilitate urbană şi, până la sfârşitul trimestrului, contractul pentru suplimentarea parcului auto de transport public. Nu în ultimul rând, Liviu Muşat a amintit de finanţarea proiectului de 22 de milioane de lei, pentru reabilitarea, extinderea şi utilarea Şcolii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu”.

Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a făcut o scurtă prezentare a proiectului care va aduce un plus de comfort şi siguranţă urbană dar şi reducerea semnificativă a cheltuielilor cu iluminatul public. Reducerea costurilor va fi făcută prin înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele mult mai eficiente energetic iar intensitatea va fi stabilită în funcţie de clasele de drum. Va fi amenajat un dispecerat şi implementat sistemul de telegestiune, prin care vor fi urmăriţi permanent parametrii de funcţionare şi consum. Va fi un sistem complet automatizat, cu senzori la trecerile pentru pietoni şi intensitate variabilă a luminii, în funcţie de intervalele orare.

La evenimentul de semnare a contractului de finanţare au fost prezenţi şi deputaţii Oana Vlăducă, Gilia Claudia şi Cornel Ştefan, administratorul public Gabriel Boriga, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, şefi de direcţii din primărie şi membrii ai echipei de implementare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *