miercuri , 8 iulie 2020
STIRI PE SCURT
Mulți dâmbovițeni continuă să ignore pericolul: Peste 20 de pacienți cu COVID-19 au cerut să plece din spital iarÎn cel mult 5 zile de la răsărirea culturilor succesive ca strat vegetal, fermierii trebuie să notifice APIAComunicat privind programul de furnizare a apei în localități în care consumul a fost restricționatLucrări de modernizare a infrastructurii de utilități și stradale din Cartierul PrepeleacInfectarea cu COVID-19 a fost fatală pentru dr. Daniela Toma, medic de familie la Crângurile“Plagiatul”- o temă nouă în disputa politicăCoronavirus 7 iulie: 397 cazuri noi și 31 de decese în ultimele 24 de ore. 1799 decese de la începutul pandemieiȘcoala Tudor Vladimirescu ar putea beneficia de o sumă record pentru extindere și modernizareDâmbovița sub avertizare Cod Portocaliu de furtunăTuriști bucureșteni salvați de jandarmii montaniTrei viceprimari excluși din PSDOana Vlăducă, deputat Pro România:”Fără o impozitare progresivă, țara nu va avea resurse financiare pentru relaApă de calitate și fără restricții la PucioasaCCIA Dâmbovița, invitație la colaborareParcare modernizată în Cartierul Matei BasarabDâmbovița: Trei decese și 15 cazuri noi confirmate în ultimele 24 de oreProba scrisă a examenului de titularizare a fost reprogramată pe 29 iulieDâmbovița:171 de locuri de muncă disponibilePrimarul de la Pucioasa vrea să dea în judecată Ministerul SănătățiiOana Vlăducă, Pro România: Victor Ponta are anvergura profesională incontestabilă pentru a fi primarul Capitalei
Home / ADMINISTRAȚIE / Târgovişte: Încă un proiect important pentru implementarea conceptului “smart city”

Târgovişte: Încă un proiect important pentru implementarea conceptului “smart city”

În sala de consiliu a Primăriei Târgovişte a fost semnat contractul de finanţare pentru încă un proiect european, care va aduce municipiul mai aproape cu un pas de conceptul “smart city”. Este vorba despre proiectul intitulat “Eficientizarea Energetică a Sistemului de Iluminat Public din Municipiul Târgovişte”, cu o valoare totală de 22 de milioane de lei şi o durată de implementare de 36 de luni, din care 12 luni durata efectivă de execuţie. Contractul a fost semnat de primarul Cristian Stan şi Liviu Muşat , directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Acesta din urmă a remarcat preocuparea şi eficienţa administraţiei publice târgoviştene pentru promovarea şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană. Directorul ADR Sud Muntenia a mai amintit că au intrat în linie dreaptă şi alte proiecte, exprimând speranţa că , până la sfârşitul lunii, va fi semnat contractul pentru proiectul de mobilitate urbană şi, până la sfârşitul trimestrului, contractul pentru suplimentarea parcului auto de transport public. Nu în ultimul rând, Liviu Muşat a amintit de finanţarea proiectului de 22 de milioane de lei, pentru reabilitarea, extinderea şi utilarea Şcolii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu”.

Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a făcut o scurtă prezentare a proiectului care va aduce un plus de comfort şi siguranţă urbană dar şi reducerea semnificativă a cheltuielilor cu iluminatul public. Reducerea costurilor va fi făcută prin înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele mult mai eficiente energetic iar intensitatea va fi stabilită în funcţie de clasele de drum. Va fi amenajat un dispecerat şi implementat sistemul de telegestiune, prin care vor fi urmăriţi permanent parametrii de funcţionare şi consum. Va fi un sistem complet automatizat, cu senzori la trecerile pentru pietoni şi intensitate variabilă a luminii, în funcţie de intervalele orare.

La evenimentul de semnare a contractului de finanţare au fost prezenţi şi deputaţii Oana Vlăducă, Gilia Claudia şi Cornel Ştefan, administratorul public Gabriel Boriga, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, şefi de direcţii din primărie şi membrii ai echipei de implementare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *