miercuri , 8 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: 22 de copii de la Centrul Social Găești confirmați pozitiv8 iulie- zi neagră în lupta cu pandemia:A fost depășit pragul de 30000 de infectări, 555 de cazuri noi și 18 decesPercheziții în Dâmbovița, București și alte șapte județe, la membrii unui grup infracțional specializat în obCornești: Bărbat băut a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu ATV-ulMoroeni: 6,8 miliarde de lei pentru o investiție pentru protejarea mediuluiOana Vlăducă, Pro România:”exporturile de masă lemnoasă au fost aproape duble în primele patru luni ale acestui Carmen Holban, deputat PSD:”Sub guvernarea PNL pensile nu vor fi majorate!”Proiecte integrate pentru zonele marginalizate ale municipiului TargovisteAccident cumplit la Găești! Doi morți și un adolescent în stare gravă, după ce o mașină s-a izbit de un stâlp!Mulți dâmbovițeni continuă să ignore pericolul: Peste 20 de pacienți cu COVID-19 au cerut să plece din spital iarÎn cel mult 5 zile de la răsărirea culturilor succesive ca strat vegetal, fermierii trebuie să notifice APIAComunicat privind programul de furnizare a apei în localități în care consumul a fost restricționatLucrări de modernizare a infrastructurii de utilități și stradale din Cartierul PrepeleacDESCHIDERE PROCEDURĂ INSOLVENȚĂ – DEBITOR BAINEL TRANS SRLInfectarea cu COVID-19 a fost fatală pentru dr. Daniela Toma, medic de familie la Crângurile“Plagiatul”- o temă nouă în disputa politicăCoronavirus 7 iulie: 397 cazuri noi și 31 de decese în ultimele 24 de ore. 1799 decese de la începutul pandemieiȘcoala Tudor Vladimirescu ar putea beneficia de o sumă record pentru extindere și modernizareDâmbovița sub avertizare Cod Portocaliu de furtunăTuriști bucureșteni salvați de jandarmii montani
Home / ADMINISTRAȚIE / TÂRGOVIŞTE: ÎNCEPE COLECTAREA SELECTIVĂ A DEŞEURILOR CASNICE

TÂRGOVIŞTE: ÎNCEPE COLECTAREA SELECTIVĂ A DEŞEURILOR CASNICE

De astăzi, în Cartierul Matei Basarab (Micro III) sunt instalate, lângă binecunoscutele containere gri, şi containere de culoare verde , de dimensiuni mai reduse, special pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere. Într-o primă etapă, se va colecta în acelaşi container tot ce înseamnă “fracţie uscată”, adică hârtie, sticlă, metal şi material plastic. În zona de blocuri vor exista containerele iar locuitorii de la case vor primi saci menajeri care vor fi colectaţi separat, de două ori pe lună.

Potrivit primarului Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, ca urmare a obligaţiilor asumate de România, până la sfârşitul anului viitor trebuie să se ajungă la o cotă de 50% la ceea ce înseamnă colectare selectivă iar după 30 iunie 2020, există obligaţia ca tarifele pentru serviciul de slubritate să fie determinate în funcţie de cantitatea de deşeuri reciclabile colectată. Adică vor fi taxe mai mici pentru aceia dintre cetăţeni care colectează selectiv.

“Începem ceea ce înseamnă colectare selectivă a deşeurilor la nivelul Municipiului Târgovişte- a spus edilul. Este pentru prima oară când se oferă această posibilitate. Va fi pus un recipient verde, care va permite ca ceea ce înseamnă plastic, hârtie, metal sau sticlă să fie depuse exclusiv în aceste recipiente, care vor fi luate cu maşini separate. Acest serviciu este gestionat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară , nu direct de Municipiul Târgovişte, dar este de datoria noastră, a tuturor, să facem acest lucru, mai ales că sunt obligaţii legale pe care le avem.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *