joi , 5 decembrie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / TÂRGOVIŞTE: ÎNCEPE COLECTAREA SELECTIVĂ A DEŞEURILOR CASNICE

TÂRGOVIŞTE: ÎNCEPE COLECTAREA SELECTIVĂ A DEŞEURILOR CASNICE

De astăzi, în Cartierul Matei Basarab (Micro III) sunt instalate, lângă binecunoscutele containere gri, şi containere de culoare verde , de dimensiuni mai reduse, special pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere. Într-o primă etapă, se va colecta în acelaşi container tot ce înseamnă “fracţie uscată”, adică hârtie, sticlă, metal şi material plastic. În zona de blocuri vor exista containerele iar locuitorii de la case vor primi saci menajeri care vor fi colectaţi separat, de două ori pe lună.

Potrivit primarului Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, ca urmare a obligaţiilor asumate de România, până la sfârşitul anului viitor trebuie să se ajungă la o cotă de 50% la ceea ce înseamnă colectare selectivă iar după 30 iunie 2020, există obligaţia ca tarifele pentru serviciul de slubritate să fie determinate în funcţie de cantitatea de deşeuri reciclabile colectată. Adică vor fi taxe mai mici pentru aceia dintre cetăţeni care colectează selectiv.

“Începem ceea ce înseamnă colectare selectivă a deşeurilor la nivelul Municipiului Târgovişte- a spus edilul. Este pentru prima oară când se oferă această posibilitate. Va fi pus un recipient verde, care va permite ca ceea ce înseamnă plastic, hârtie, metal sau sticlă să fie depuse exclusiv în aceste recipiente, care vor fi luate cu maşini separate. Acest serviciu este gestionat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară , nu direct de Municipiul Târgovişte, dar este de datoria noastră, a tuturor, să facem acest lucru, mai ales că sunt obligaţii legale pe care le avem.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *