Modernizarea transportului public de călători din Târgoviște, cel mai mare proiect cu finanțare europeană accesat până acum de municipalitate, continuă cu o nouă etapă, anume construirea depoului, a stațiilor de capăt și amenajarea stațiilor de traseu.
Amănunte a oferit Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște, într-o conferință de presă susținută în teren, pe amplasamentul viitorului depou, obiectiv a cărui construire a început pe un amplasament proprietate publică, situat în vecinătatea Complexului Turistic și de Natație. Proiectul mai include construirea a trei stații de capăt- una chiar la depou, una pe Bulevardul Unirii și cea de a treia pe Șoseaua Găești), modernizarea stațiilor de traseu, realizare sistem de ticketing și sistem de monitorizare. Mai sunt cuprinse reabilitarea pasajului peste calea ferată, de la Pavcom și a coridoarelor principale de transport.
Pe această componentă, investiția este de 57 de milioane de lei, circa o treieme din valoarea totală a proiectului de modernizare a transportului public local din municipiul Târgoviște, care se ridică la aproximativ 170 de milioane de lei. Până acum a fost finalizată prima etapă, care a constat în achiziționarea a 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid aflate în circulație.
“ Depoul va avea un spațiu de garare pentru 40 de autobuze, plus, în față, stația de capăt, cu peroanele și facilitățile pentru călători, cu o parcare pentru autoturisme, cu tot ceea ce este necesar pentru a avea un transport public la standard europene.
Cât privește cele 28 de stații din oraș, vor fi moderne, independente energetic. Undeva la finalul acestui an – începutul anului viitor, sper să avem și primele stații amplasate în municipiul Târgoviște și veți vedea o schimbare absolute radicală pe ceea ce înseamnă transportul public în comun.
Acest proiect are o valoare cumulată de aproximativ 170 de milioane de lei, bani europeni care intră în municipiul Târgoviște pe mai multe componente: achiziție de autobuze, reabilitare străzi și construirea infrastructurii specifice de transport public – depou, stații, sistem de ticketing, plus un sistem de management al transportului public local de natură să eficientizeze acest proiect și să permit administraţiei publice locale să controleze ceea ce se întâmplă în transportul public, câți călători avem în autobuze, câți așteaptă în stații, ce rute trebuie optimizate . Toate aceste facilități vor fi operaționale treptat până la finalul anuluiviitor, când întreg sistemul va trebui să fie gata”- a precizat primarul Cristian Stan.