marți , 26 mai 2020
STIRI PE SCURT
Continuă lucrările de amenajare a noului parc din zona UM GarăOana Vlăducă, Pro România: ”Dna Anisie a compromis dreptul la educație pentru mulți elevi”Cornel Ștefan, PSD Dâmbovița:”Ne dorim o alianță nu pentru ocuparea unor funcții, pentru a face o echipă puternDâmbovița: Nu mai sunt focare de PPA la porcul domesticAdrian Țuțuianu, comentariu la un an de la alegerile europarlamentare2230 dâmbovițeni în izolare, 57 în carantină, trei cazuri noi în ultimele 24 de orePătul incendiat de trăznet la DragomireștiAccident cu două victime la CiocanestiCoronavirus 25 mai: 18283 de cazuri de la începutul pandemiei, 1193 decese, 177 pacienți la ATIA fost aprobat calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea de vară 2020Președintele Cornel Ștefan acuză sefi de instituții de presiuni și șantaj asupra aleșilor locali PSDDâmbovița:207 locuri de muncă disponibileCampanie de conștientizare a pacienților cu afecțiuni oncologice privind riscurile pe perioada pandemieiISU Dâmbovița-25 de intervenții, între care o misiune pirotehnicăCristian Stan, secretarul executiv al PSD Dâmbovița, a dezmințit zvonul privind candidatura la ParlamentÎn 22 de localități au fost raportate pagube produse de secetă , grindină și alunecări de terenTrenurile groazei- potențiale bombe bacteriologiceDâmbovița, criza coronavirus 24 mai: șase cazuri noi în ultimele 24 de oreCezar Preda, mesaj cu prilejul împlinirii a 145 de ani de la înființarea PNLMĂȘTI MEDICALE CU GRAD DE PROTECȚIE 99% FABRICATE LA TÂRGOVIȘTE
Home / ADMINISTRAȚIE / Târgovişte: O treime din bugetul local este alocată pentru susţinerea obiectivelor de investiţii

Târgovişte: O treime din bugetul local este alocată pentru susţinerea obiectivelor de investiţii

Cu siguranţă, cel mai important punct pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului Local Târgovişte, este proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri al municipiului pe anul în curs. Potrivit proiectului, veniturile totale însumează 253,64 milioane de lei, din care două treimi, mai exact 173,4 milioane de lei reprezintă cheltuieli de funcţionare, incluzând aici şi asistenţa socială, iar restul banilor, adică 80,23 milioane de lei va fi alocat pentru dezvoltare. Bugetul este constituit din venituri proprii- 123,64 milioane de lei, sume defalcate din TVA- 41,78 milioane şi subvenţii de la bugetul de stat-60,757 milioane de lei.
De altfel, proiecţia bugetară pe 2019 a fost şi tema conferinţei de presă din această dimineaţă, susţinută de primarul Cristian Stan, alături de care au fost viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu. “Este un buget echilibrat, care ţine cont de obligaţiile privind cheltuielile de personal. Am bugetat inclusiv tot ce ţine de indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi şi asistenţii personali. În acelaşi timp este un buget de dezvoltare”- a spus primarul Cristian Stan. Acesta a amintit că sunt susţinute 61 de proiecte de investiţii, pornind de la infrastructura de educaţie, infrastreuctura rutieră ori extinderea infrastructurii de utilităţi.
Comparativ cu anul trecut, veniturile sunt mai mari cu 44%, cheltuielile de funcţionare au crescut cu 12% iar alocaţia pentru dezvoltare a crescut de aproape patru ori, de la 21 de milioane de lei în 2018 la peste 80 de milioane de lei anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *