marți , 23 iulie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / Târgovişte: O treime din bugetul local este alocată pentru susţinerea obiectivelor de investiţii

Târgovişte: O treime din bugetul local este alocată pentru susţinerea obiectivelor de investiţii

Cu siguranţă, cel mai important punct pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului Local Târgovişte, este proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri al municipiului pe anul în curs. Potrivit proiectului, veniturile totale însumează 253,64 milioane de lei, din care două treimi, mai exact 173,4 milioane de lei reprezintă cheltuieli de funcţionare, incluzând aici şi asistenţa socială, iar restul banilor, adică 80,23 milioane de lei va fi alocat pentru dezvoltare. Bugetul este constituit din venituri proprii- 123,64 milioane de lei, sume defalcate din TVA- 41,78 milioane şi subvenţii de la bugetul de stat-60,757 milioane de lei.
De altfel, proiecţia bugetară pe 2019 a fost şi tema conferinţei de presă din această dimineaţă, susţinută de primarul Cristian Stan, alături de care au fost viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu. “Este un buget echilibrat, care ţine cont de obligaţiile privind cheltuielile de personal. Am bugetat inclusiv tot ce ţine de indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi şi asistenţii personali. În acelaşi timp este un buget de dezvoltare”- a spus primarul Cristian Stan. Acesta a amintit că sunt susţinute 61 de proiecte de investiţii, pornind de la infrastructura de educaţie, infrastreuctura rutieră ori extinderea infrastructurii de utilităţi.
Comparativ cu anul trecut, veniturile sunt mai mari cu 44%, cheltuielile de funcţionare au crescut cu 12% iar alocaţia pentru dezvoltare a crescut de aproape patru ori, de la 21 de milioane de lei în 2018 la peste 80 de milioane de lei anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *