Acasă ADMINISTRAȚIE Târgoviște: Parcare modernă pe amplasamentul fostului punct termic din Str. Diaconu Coresi

Târgoviște: Parcare modernă pe amplasamentul fostului punct termic din Str. Diaconu Coresi

de adrian

Primăria Târgoviște continuă programul de regenerare urbană, cu accent pe refacerea infrastructurii stradale și amenajarea de parcări de reședință. În acest context, primarul Cristian Stan, cei doi viceprimari- Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, și administratorul public Gabriel Boriga au fost pe șantierul deschis pe Str. Diaconu Coresi, din Cartierul Radu cel Mare, unde a început amenajarea unei parcări, pe amplasamentul unui fost punct termic.

A debutat investiția prin care vor fi realizate încă trei parcări în orașul nostru. Prima dintre acestea, presupune regenerarea urbană a unei suprafețe de aproximativ 6000 mp., situată pe strada Diaconu Coresi, unde sunt create peste 100 de locuri de parcare, în paralel cu lucrările de amenajare a spațiilor verzi. Tot aici, va fi extins și modernizat iluminatul public prin montarea a 10 stâlpi, corpurile de iluminat fiind de tip LED.

Cea de-a doua parcare este amenajată pe strada Virgil Drăghiceanu, pe o suprafață de aproximativ 1300 mp., iar cea de-a treia în zona Primăriei Târgoviște, de mai mici dimensiuni, având și o componentă de amenajare a spațiilor verzi și de modernizare a iluminatului public.

De remarcat că atât parcarea de pe strada Diaconu Coresi, cât și parcarea de pe strada Virgil Drăghiceanu, se realizează pe locul unor foste puncte termice demolate, în cadrul unei strategii de regenerare urbană a acestor spații, fie prin schimbarea destinației și reamenajarea lor, fie prin demolarea și construirea pe amplasament a unor facilități utile târgoviștenilor (parcări, parcuri, locuri de joacă)”– a precizat primarul Cristian Stan.

 

You may also like

Lasă un Comentariu