marți , 23 iulie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / TÂRGOVIŞTE: PRINCIPELE NICOLAE AL ROMÂNIEI A PARTICIPAT LA MANIFESTĂRILE CONSACRATE ZILEI REGELUI

TÂRGOVIŞTE: PRINCIPELE NICOLAE AL ROMÂNIEI A PARTICIPAT LA MANIFESTĂRILE CONSACRATE ZILEI REGELUI

      Târgoviştea a găzduit astăzi mai multe  manifestări consacrate  Zilei Regelui, redevenită sărbătoare naţională în urma deciziei Parlamentului României, un reper aparte în calendarul evenimentelor istorice de prim rang:10 Mai 1866 a marcat începutul domniei lui Carol I, tot  pe 10 mai, dar în anul 1877, Senatul  a votat Proclamaţia  de Independenţă a României şi , până în anul 1947, 10 Mai a fost Ziua Naţională a României.

.        Proiectul a fost iniţiat de Mișcarea pentru Regat și Coroană, ai cărei lideri au ales fosta Cetate de Scaun a Țării Românești pentru a celebra Independența și Coroana României, fiind invitaţi monarhiști din întreaga ţară şi, ca oaspete de onoare, Principele Nicolae al României. Programul, desfăşurat pe întreg parcursul zilei,  a inclus o acţiune la Curtea Domnească iar la Mănăstirea Dealu a fost oficiată o slujbă de pomenire a Regelui Mihai, fost elev al Liceului Militar ”Nicolae Filipescu”, care a funcţionat sub ocrotirea  Sfântului  Lăcaș. La ora 18, la Teatrul Tony Bulandra s-a desfăşurat  simpozionul cu tema  ”Sfânta zi de 10 Mai” iar în  foaierul teatrului, invitații au putut urmări expoziția document ”Județul Dâmbovița între 1866-1947”.

      Printre invitaţii importanţi, în calitate de reprezentant al Partidului Naţional Liberal, partid care a avut în Monarhie un partener de nădejde în proiectul de modernizare şi dezvoltare a României, s-a numărat Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, care a avut amabilitatea să ne spună câteva cuvinte:

      “Am avut astăzi privilegiul să întâmpinăm, cu plăcere şi respect, pe Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României, urmaş al Regelui Mihai şi descendent al unei dinastii care a contribuit fundamental la schimbarea în bine a României. Este suficient să amintim despre  10 Mai 1866, ziua în care Carol I a fost uns rege al României, apoi 10 Mai 1877, dată la care Senatul a proclamat Independenţa Regatului României, ori decizia Regelui Ferdinand, de a urma interesle ţării în primul război mondial, cu finalitate în Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, pentru a scoate în evidenţă extraordinarele beneficii pe care Monarhia le-a adus poporului român. Toate aceste proiecte de ţară au fost posibile cu sprijinul constant al Partidului Naţional Liberal, care a avut o pleiadă de lideri patrioţi, capabili să se ridice la înălţinea evenimentelor şi extraordinarelor responsabilităţi politice ale acelor vremuri. Nu uităm nicio clipă că cele mai importante prefaceri- România modernă, independentă şi România Mare au fost înfăptuite de Partidul Naţional Liberal alături de Monarhie. Avem o istorie comună şi suficiente motive pentru a avea în continuare o colaborare strânsă cu reprezentanţii Monarhiei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *