marți , 26 mai 2020
STIRI PE SCURT
Continuă lucrările de amenajare a noului parc din zona UM GarăOana Vlăducă, Pro România: ”Dna Anisie a compromis dreptul la educație pentru mulți elevi”Cornel Ștefan, PSD Dâmbovița:”Ne dorim o alianță nu pentru ocuparea unor funcții, pentru a face o echipă puternDâmbovița: Nu mai sunt focare de PPA la porcul domesticAdrian Țuțuianu, comentariu la un an de la alegerile europarlamentare2230 dâmbovițeni în izolare, 57 în carantină, trei cazuri noi în ultimele 24 de orePătul incendiat de trăznet la DragomireștiAccident cu două victime la CiocanestiCoronavirus 25 mai: 18283 de cazuri de la începutul pandemiei, 1193 decese, 177 pacienți la ATIA fost aprobat calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea de vară 2020Președintele Cornel Ștefan acuză sefi de instituții de presiuni și șantaj asupra aleșilor locali PSDDâmbovița:207 locuri de muncă disponibileCampanie de conștientizare a pacienților cu afecțiuni oncologice privind riscurile pe perioada pandemieiISU Dâmbovița-25 de intervenții, între care o misiune pirotehnicăCristian Stan, secretarul executiv al PSD Dâmbovița, a dezmințit zvonul privind candidatura la ParlamentÎn 22 de localități au fost raportate pagube produse de secetă , grindină și alunecări de terenTrenurile groazei- potențiale bombe bacteriologiceDâmbovița, criza coronavirus 24 mai: șase cazuri noi în ultimele 24 de oreCezar Preda, mesaj cu prilejul împlinirii a 145 de ani de la înființarea PNLMĂȘTI MEDICALE CU GRAD DE PROTECȚIE 99% FABRICATE LA TÂRGOVIȘTE
Home / ADMINISTRAȚIE / TÂRGOVIŞTEA VA AVEA CARTIERE CU NUME DE VOIEVOZI

TÂRGOVIŞTEA VA AVEA CARTIERE CU NUME DE VOIEVOZI

O iniţiativă a consilierului municipal liberal Honorius Moţoc , îmbrăţişată de primarul Cristian Stan, este aceea de a redenumi actualele microraioane, care urmează să primească nume de voievozi. O perioadă vor exista ambele denumiri dar este apreciată drept oportună înlocuirea, în conştiinţa publică, a microraioanelor de sorginte sovietică, cu cartiere purtând numele unor voievozi care au marcat istoria oraşului.

“Amprenta medievală, care duce la afluenţa de turişti, care continuă culoarea oraşului nostru, este dată de anumiţi voievozi. Normal că totul se petrece la Curtea Domnească dar trebuie să privim oraşul în întregul lui”- a explicat prof. Honorius Moţoc.

Potrivit proiectului, zona centrală se va numi Cartierul “Mircea cel Bătrân”, acesta fiind, în opinia prof. Honorius Moţoc, cel mai important domnitor din istoria Ţării Româneşti. Microraionul VI se va numi “Tudor Vladimirescu” iar microraioanele II şi III, unde funcţionează şcoala cu acelaşi nume,  vor forma Cartierul “Matei Basarab”. Micro IV , unde există strada şi şcoala cu acelaşi nume va fi Cartierul “Radu cel Mare”, Micro V se va numi Cartierul “Constantin Brâncoveanu” iar Micro VIII şi Micro IX vor forma Cartierul “Mihai Viteazul”. Pentru Micro XI propunerea este Cartierul “Vlad Ţepeş” iar pentru Micro XII noua denumire va fi “Petru Cercel”. Se vor păstra denumirile cartierelor Matei Voievod, Suseni şi Priseaca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *