Camera de Comerț Dâmbovița, în parteneriat cu Universitatea „Valahia” Târgoviște, a organizat prima ediție a „Târgului de cariere și dezvoltare profesională”. Evenimentul are loc în perioada 31 octombrie-1 noiembrie și oferă o oportunitate unică participanților, de a se conecta cu profesioniști din diverse domenii și de a explora o varietate de opțiuni de carieră într-un singur loc.
„Târgul de cariere și dezvoltare profesională” este locul ideal pentru studenți și absolvenți de a interacționa cu antreprenori și profesioniști din domenii de activitate variate și de a prefigura primii pași spre o carieră de succes.
Fiecare companie prezentă a are standuri pentru prezentarea oportunităților de angajare și/sau prezentare , oferte internship iar sesiunile de mentorat cuprind teme relevante pentru studenți și tineri profesioniști.
La deschidere au participat și s-au adresat participanților președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, Valentin Calcan, prefectul Emilian Rusu, Claudia Gilia, președintele Senatului Universității Valahia, Marius Lixandru, inspector șef ITM Dâmbovița, moderator fiind Ștefania Stroica, director general CCIA.
Ștefania Stroica, director general CCIA Dâmbovița:
„Dăm startul unui prim eveniment dedicat creșterii profesionale , formării și explorării unor oportunități de carieră. Este primul eveniment pe care îl organizăm în baza protocolului dintre Camera de Comerț și Universitatea Valahia Târgoviște și este un semn al angajamentului nostru comun de a crea un cadru de încredere și sprijin pentru toți cei aflați în căutarea unui viitor profesional mai bun. Scopul pentru care ne aflăm aici este de a conecta, inspira și de a sprijini pe toți cei care vor să-și dezvolte cariera.”
Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița i-a îndemnat pe studenți și absolvenți să se îndrepte spre companiile dâmbovițene:
„Eu mă bucur pentru că am început! Sala este plină, deci interesul există. Acest eveniment reprezintă o dorință a noastră, a Camerei de Comerț Dâmbovița, în urma observării, an de an, a faptului că bursa locurilor de muncă nu reușește să intre și în zona oamenilor cu studii medii și înalte. În principiu, Bursa locurilor de muncă se adresează șomerilor.(…) Mă adresez vouă cu mare încredere, pentru ca acest târg de cariere să reprezinte un prim pas, pe un drum profesional care să vă ducă într-o zonă în care să vă angajați și să fiți fericiți. (…) Eu vă încurajez să vă uitați cu atenție la companiile dâmbovițene! Sunt companii foarte puternice, multe din ele și cu capital străin, și cu capital românesc și puteți să vă găsiți primii pași spre cariera profesională. Eu vă încurajez să aveți încredere în angajatorii dâmbovițeni și să vă urmați o cale în care să vă împliniți și profesional dar și spiritual, adică să fiți fericiți!”
Dragoș Emilian Rusu, prefectul Județului Dâmbovița i-a îndemnat pe studenți ca, în calitate de viitori angajați, fie într-o instituție de stat fi în mediul privat, să aibă încredere în forțele lor, să fie serioși și să dea dovadă de demnitate.
Claudia Gilia, președintele Senatului Universității Valahia:
„Prin acest eveniment, trecem de la chestiunile formale la cele practice. Universitatea își afirmă și prin acest eveniment angajamentul profund față de dezvoltarea comunității academice dâmbovițene, printr-un parteneriat solid cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița. Sunt sigură că acest Târg de Cariere va reprezenta pentru studenții noștri o platformă esențială pentru a-și îndeplini parcursul profesional și pentru a-și atinge obiectivele de carieră.”
Daniel Dunea, prorector al Universității Valahia:
„Încercăm să modernizăm și să ridicăm prestigiul Universității Valahia în rating-uri internaționale și considerăm foarte important acest parteneriat cu mediul de afaceri, transferul de cunoștințe, informații și tehnologii din zona academică în zona antreprenorială. (…) Camera de Comerț este o interfață între Universitate și mediul antreprenorial.”
Marius Lixandru, inspector șef ITM Dâmbovița:
„Este o mare satisfacție pentru mine că instituții precum Universitatea Valahia, autorități publice și reprezentanți ai mediului de afaceri, în speță Camera de comerț Dâmbovița, se întâlnesc din ce în ce mai des. În ceea ce privește ITM Dâmbovița, ori de câte ori am avut o inițiativă, ușa acestor instituții a fost deschisă. Privind evenimentul de astăzi, este foarte important ca cererea să fie corelat cu oferta pieței de muncă iar astfel de inițiative, care aduc față în față angajatorii cu viitorii angajați, nu pot face decât să avem în județul nostru un mediu economic corect.”
Deschiderea oficială a fost urmată de sesiuni de mentorat susținute de Oana Voicu, Ilona Balint și Alexandru Tomescu.