După un algoritm care s-a întins pe mai multe luni, inclusiv din pricina unor restricții impuse pe fondul pandemiei, s-a încheiat concursul organizat de ISJ Dâmbovița, pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți în școli și grădinițe. A fost un concurs comentat nu tocmai măgulitor la adresa organizatorilor, începând cu gradul de dificultate al subiectelor la proba scrisă și până la sforăriile de culise.
Ca o constatare, concurența pe posturi a fost foarte scăzută sau a lipsit cu desăvârșire în numeroase cazuri, semn că s-a mers și de această dată pe recomandări de partid ori susținere de altă natură. Pentru că este de neînchipuit să nu-și dorească decât o mână de oameni să ajungă directori de instituții de învățământ preuniversitare. Adică pe funcții cu prestanță și bine plătite!
Am urmărit tabelele cu rezultatele finale și iarăși sunt semne de întrebare. Pornind de la notele sub 5 obținute de câțiva candidați care, atenție, au fost directori numiți și până la discrepanțele dintre rezultatele multora, foarte bune la scris și slabe la interviu sau viceversa. Este de neînțeles- vorbind în cazul unui concurs corect, fără intervenții ori constrângeri de altă natură, ca niște candidați cu note mari și foarte mari obținute la proba scrisă, mai dificilă, să se retragă ori să lipsească de la interviu. Ori ca un candidat notat cu 10 la proba scrisă, să nu fie în stare decât de nota 4 la interviu!
Contabilizând, 76 de posturi au rămas vacante și, mai mult ca sigur, vor fi numiți directori indivizi mediocri cu merite politice ori neamuri suspuse.