Acasă ECONOMIC Termenul pentru depunerea cererilor unice poate fi prelungit cu o lună

Termenul pentru depunerea cererilor unice poate fi prelungit cu o lună

de adrian

Comisia Europeană a anunțat  că permite statelor membre UE să prelungească, cu o lună, teremenul pe care fermierii îl au pentru a depune cererile pentru plățile directe la hectar, ca urmare a situației create de coronavirusul COVID-19.
Astfel, în România, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va putea prelungi termenul de depunere a cererilor până pe 15 iunie 2020.
„Ca urmare a unei prime solicitări din partea autorităților italiene, care se confruntă cu o criză fără precedent cauzată de epidemia de coronavirus (COVID-19) și legată de situația dificilă cu care se confruntă Uniunea Europeană, Comisia Europeană a decis să le permită statelor membre să acorde prelungirea cu o lună a termenului de depunere, de către fermieri, a cererilor de plăți directe și de anumite plăți referitoare la dezvoltarea rurală”, a informat CE.Această prelungire va fi posibilă pentru toți fermierii eligibili din toate statele membre. Totuși, rămâne la latitudinea statelor membre să decidă dacă doresc să o acorde. Noul termen-limită pentru depunerea cererilor este 15 iunie 2020, în loc de 15 mai, oferindu-le fermierilor o mai mare flexibilitate în ceea ce privește completarea cererilor în această perioadă dificilă și fără precedent.”
 

You may also like

Lasă un Comentariu