Acasă ACTUALITATE Tineri din Dâmbovița implicați într-un dosar de fapte de terorism

Tineri din Dâmbovița implicați într-un dosar de fapte de terorism

de adrian

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de trei inculpați minori, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare teroristă și complicitate amenințare teroristă.
În cauză s-a reţinut faptul că inculpații fac parte dintr-un grup de nouă tineri, din Dâmbovița, Neamț, Buzău, Constanța și București, care și-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicații informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi și unități de poliție ,pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și pentru apelarea unor persone fizice și juridice pentru a face diverse farse.
Astfel, inculpații au apelat în mai multe rânduri, în perioada septembrie 2019- martie 2020, dispeceratul Aeroportului International Henri Coandă București-Otopeni pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au inițiat mai multe apeluri telefonice către secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte.
În cursul zilei astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte și înscrisuri, în urma cărora au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri.
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ și al jandarmilor din cadrul din IJJ Buzău, IJJ Dâmbovița și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis-Constanța.
 

You may also like

Lasă un Comentariu