Acasă POLITIC Titus Corlățean a cerut ca românii care doresc să muncească în Marea Britanie să nu fie discriminați față de alți cetățeni europeni

Titus Corlățean a cerut ca românii care doresc să muncească în Marea Britanie să nu fie discriminați față de alți cetățeni europeni

de adrian

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Titus Corlățean a avut o întrevedere cu E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.
În cadrul dialogului, cei doi demnitari au pus în evidență relațiile bilaterale excelente dintre cele două state, fundamentate pe Parteneriatul Strategic româno-britanic și au exprimat dorința de a le consolida și intensifica, inclusiv prin mecanismele parlamentare, începând cu Comisiile pentru politică externă, Grupurile parlamentare de prietenie și alte structuri de specialitate ale Parlamentului.
Președintele Titus Corlățean a arătat întreaga disponibilitate a Comisiei pentru politică externă a Senatului de a continua și consolida colaborarea cu Parlamentul britanic pe teme de interes reciproc, atât în ceea ce privește dosarele bilaterale, cât și cele multilaterale, cu accent pe dimensiunea europeană și euroatlantică. Domnia sa a exprimat aprecierea pentru poziția britanică și similitudinea pozițiilor țărilor noastre, într-o serie de probleme ce țin de securitatea europeană și coeziunea necesară asigurării acesteia.
De asemenea, Oficialul român a subliniat necesitatea continuării prezenței britanice în Europa, în special în privința asigurării securității continentului, în spiritul complementarității cu structurile și organismele specializate ale Uniunii Europene și ale NATO. Senatorul PSD Titus Corlățean a exprimat și aprecierea statului român pentru contribuția importantă în materie de securitate a flancului Sud-Est al Alianței Nord-Atlantice, la Marea Neagră.
Cei doi oficiali au evocat acordul post-Brexit încheiat între UE și Marea Britanie și au subliniat importanța implementării adecvate a acestuia.
În acest context, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a făcut apel la partea britanică să identifice modalități legale prin care cetățenii români care doresc să muncească în Marea Britanie să nu fie supuși unor taxe mai mari privind costul vizei de lucru, față de alți cetățeni europeni. Senatorul social democrat a amintit și de contribuția importantă a comunității române care trăiește și muncește în Marea Britanie, inclusiv a celor aproximativ 26 de mii de români care activează în sistemul medical britanic și se află în prima linie a luptei pentru combaterea pandemiei COVID-19.
Întâlnirea a avut un caracter de substanță și s-a desfășurat într-o atmosferă amicală, care confirmă soliditatea relațiilor de parteneriat dintre România și Marea Britanie.

You may also like

Lasă un Comentariu