Acasă POLITIC Titus Corlățean: De la Chișinău a fost lansat către capitalele europene un mesaj politic comun, în Limba română!

Titus Corlățean: De la Chișinău a fost lansat către capitalele europene un mesaj politic comun, în Limba română!

de adrian

Prin prisma numeroaselor demersuri și inițiative politice anterioare, senatorul PSD Titus Corlățean se numără printre artizanii reuniunii în ședință comună a parlamentelor României și Republicii Moldova. Cu privire la acest eveniment extrem de important, președintele executiv al PSD Dâmbovița a declarat:

Acum câteva săptămâni semnam la Iași o Declarație comună a 4 comisii parlamentare din Senatul României (politică externă și cea juridică) și respectiv Parlamentul Republicii Moldova (comisiile omoloage), împreună cu celelalte trei colege președinte, un text la care am lucrat personal și în care am propus convocarea unei ședințe comune (în premieră…) a celor două Parlamente. Până acum am mai avut ședințe comune ale unor comisii parlamentare, dar nu și ale celor două Parlamente în ansamblul lor. 

Iată că dorința noastră devine realitate. Pot spune că ziua de sâmbătă, 18 iunie 2022, e un eveniment cu adevărat important, care are drept scop lansarea unei mesaj politic COMUN la Chișinău, în LIMBA ROMÂNĂ,  către capitalele partenerilor noștri din UE, înainte de Consiliul European din 23-24 iunie a.c., pentru susținerea acordării Statutului de Candidat la aderarea la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.”

You may also like

Lasă un Comentariu