marți , 19 noiembrie 2019
Home / EDITORIAL / TRĂDARE LA PUTEREA A DOUA…

TRĂDARE LA PUTEREA A DOUA…

Românii interesaţi cât de cât de evoluţiile pe prima scenă politică au parte  zilele acestea de un adevărat regal. Trădări cum nu s-au mai văzut la Casa Poporului, vânzări şi cumpărări de voturi la bucată, negocieri şi pupături între indivizi care până mai ieri s-au scuipat şi înjurat. Pe scurt, este absolut incredibil cum evoluează ciolaniada de toamnă, stârnită  un partid mic, ai cărui lideri au crezut că că vor  face jocurile, dar s-au trezit în situaţia de a ajunge să călărească o mârţoagă electorală şi mai  prăpădită…

Aşadar, după o mişcare bine gândită şi pusă în practică de PSD, a urmat validarea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului şi, bineînţeles , actul II al dramoletei. “Hodorogul”, cum l-a alintat pe Mele un coleg ziarist, a mai înfipt un pumnal în spinarea lui Tăriceanu. Să vadă la o adică şi un trădător de meserie cum e şi să se convingă singur că toate se plătesc la scadenţă, inclusiv în lumea politică.    Mai rău, Călin Popescu Tăriceanu este pe cale să piardă  controlul partidului iar excluderea nu-l afectează pe Meleşcanu nici cât o scamă pe rever. “Al doilea om în stat” a negociat direct cu Viorica Dăncilă (re)intrarea parlamentarilor ALDE în Guvern şi ce să vezi? S-au găsit rapid şi alţi trădători, pardon, amatori,  pentru portofoliile Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul.

Potrivit înţelegerii care îl scoate practic pe Tăriceanu din joc, au venit rapid propunerile Vioricăi Dăncilă pentru cele trei portofolii rămase vacante după ieșirea ALDE de la guvernare: Grațiela Gavrilescu pentru Ministerul Mediului și pentru postul de vicepremier (o cunoştinţă mai veche), Ion Cupă (new entry) pentru Ministerul Energiei şi, atenţie, Ștefan Băișanu – ministru pentru Relația cu Parlamentul. Ăsta din urmă este cunoscut ca un cal breaz, ca unul care a propus tnews.ro/stiri-esential-233628modificarea Codului Rutier după ce a fost prins şofând cu 117km/h în localitate şi a excelat prin iniţiative populiste, de genul convertirii tichetelor de vacanţă neutilizate în tichete alimentare.

Aşteptăm actul III, cu  Meleșcanu, acest Brutus matusalemic al politicii mioritice, hotărât să rupă serios din partidul lui Tăriceanu, miza fiind atragerea a cât mai mulți parlamentari, deputați și senatori ALDE, care să susțină în continuare guvernul, implicit să asigure voturile necesare pentru validarea acestuia în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *