miercuri , 5 august 2020
STIRI PE SCURT
Numărul dâmbovițenilor decedați în urma infectării cu COVID-19 a urcat la 68Dâmbovița: 61,09% rata de promovare a concursului național de titularizareREGULI PRIVIND AFIȘAJUL ELECTORAL ÎN PERIOADA PRECAMPANIEI ELECTORALESolidaritatea nu ține cont de distanță!Cornel Ștefan, candidat PSD la Consiliul Județean:” Îndemn la decență, la calm. Niciodată nu voi lansa atacuri lCoronavirus 4 august 2020: peste 55000 de cazuri de la începutul pandemiei, din care 2043 din Dâmbovița!Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, despre acuzațiile aduse de Radu Popa:” O înșiruire aberantă de minciuniJandarmii sancționează comerțul ambulantÎn toamnă, Cinematograful Independența va fi redat publicului târgovișteanDâmbovița- al treilea județ ca număr de cazuri active!Dâmbovița: 52 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individualăRadu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița: În județ acționează un grup de interese transpartinic foarte influent,Dâmbovița:86 de candidați au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitarCei patru mușchetari au rămas…doiDâmbovița: 325 de locuri de muncă disponibile la această datăPSD Dâmbovița va iniția un dialog cu părinții și cu cadrele didactice, pentru redeschiderea școlilorCandidatul liberal Aurelian Cotinescu acuză conducerea Primăriei Târgoviște:”Nu există transparență, există o Coronavirus 3 august:7660 persoane internate cu COVID-19, din care 419 în stare gravă la ATIIncendiile de vegetație dau din nou de furcă pompierilorReplica liberalilor la acuzațiile PSD: Jale, nevoie mare!
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Tradiționalul blocaj pe șosele în primul weekend ”de libertate”

Tradiționalul blocaj pe șosele în primul weekend ”de libertate”

Previzibil, la câtă gălăgie (am spune în bună măsură gratuită) s-a făcut pe seama restricțiilor impuse timp de două luni și jumătate, românii au ieșit buluc din case în primul weekend “de libertate”. Și pentru că s-a nimerit odată cu Rusaliile, deci o zi în plus de hălăduială, șoselele spre mare și spre munte au redevenit rapid mult prea strâmte pentru sutele de mii de mașini care, după 15 martie, mai mult au stat prin parcări.

În consecință, au reapărut clasicele ambuteiaje  de pe Valea Prahovei și, prin grija nesimțiților de la Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi, pe Autostrada Soarelui. De ce neșimțiți? Pentru că parcurgerea dus-întors a celor  două sute și ceva de kilometri dintre București și Constanța  le-a “mâncat” plimbăreților cel puțin zece ore din minivacanță, mulțumită drumarilor care n-au avut timp, din octombrie până astăzi, să repare  tronsonul plin de gropi până la Fundulea. Ca o primă concluzie, zeci, dacă nu sute de mii de români s-au bucurat de  libertate  abia după ce au stat cu orele prizonieri în trafic.

Și dacă ăsta ar fi fost tot deranjul… Necazul este că odată cu ridicarea restricțiilor de circulație și aglomerarea căilor rutiere cele mai intens tranzitate, au reapărut accidentele groaznice. Suntem abia la debutul sezonului estival și au fost déjà mai multe incidente cu zeci de victime. Șmecherii reîncep să își facă de cap, conștienți că riscă amenzi cu mult mai mici decât bătrâneii arși cu 2000 de lei pe timpul stării de urgență. Iar ca dovadă că nu exagerăm, avem cifrele publicate recent de INS, care  arată că România e campioana accidentelor cu victime în Uniunea Europeană. În 12 luni  au avut loc  31.146 accidente de circulație cauzatoare de vătămări corporale, cele mai multe au avut loc în interiorul localităților. Doar 10% din accidente au loc pe fondul întunericului. Aproape 85% au loc pe carosabil uscat iar în zilele de weekend,, în special  vinerea, au loc cele mai multe accidente. Fără alte comentarii!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *