luni , 6 iulie 2020
STIRI PE SCURT
Dâmbovița: Trei decese și 15 cazuri noi confirmate în ultimele 24 de oreProba scrisă a examenului de titularizare a fost reprogramată pe 29 iulieDâmbovița:171 de locuri de muncă disponibilePrimarul de la Pucioasa vrea să dea în judecată Ministerul SănătățiiOana Vlăducă, Pro România: Victor Ponta are anvergura profesională incontestabilă pentru a fi primarul CapitaleiDâmbovița: 39 de amenzi pentru nerespectarea Legii privind prevenirea și combaterea efectelor pandemieiCoronavirus 6 iulie: 250 de cazuri noi și 18 decese în ultimele 24 de ore, 227 pacienți în stare gravă, la ATIPNL acuză social-democrații că sunt “desprinși de problemele dâmbovițenilor”Cosmin Bozieru,vicepreședinte Pro România Dâmbovița, cere să înceteze “cultul personalității în primărie”Acțiuni de informare și prevenire desfășurate de jandarmii montaniPSD Dâmbovița cere liberalilor să lămurească aspectele privind scandalul “UNIFARM”Dâmbovița: După contestații, rata de promovare la BAC a urcat la 60,75%Coronavirus 5 iulie: 391 de cazuri noi, 1750 de decese de la începutul pandemieiAccident rutier cu o victimă încarcerată pe șoseaua de centură al mun.TârgovișteCOVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Trenurile groazei- potențiale bombe bacteriologice

Trenurile groazei- potențiale bombe bacteriologice

La nici o săptămână de când zeci de mii de iresponsabili s-au dat în stambă pe parcursul weekendului “relaxat” stând bot în bot ca niște idioți, alte imagini, șocante pentru orice om responsabil, au invadat Internetul. Este vorba despre cadre surprinse în mai multe garnituri CFR , cu  vagoanele  pline și  mulți călători, care stau pe scaune unul lângă celălalt, fără să  poarte mască de protecție. Este vorba despre o încălcare evidentă a   ordinelor emise de autorități pentru perioada stării de alertă din cauza COVID-19, în același timp și o dovadă că cei de la CFR Călători nu își fac datoria. Degeaba au mai venit cu explicații,  spunând  că nivelul de rezervare este de numai 180 de locuri la peste 400 de locuri capacitate şi că păstrarea distanţei fizice “ţine de nivelul de conştiinţă al fiecărui călător din acel tren”. Păstrarea distanței trebuie impusă, acolo unde este cazul iar neportul măștii medicale sancționat prompt, fiind vorba aici de sănătatea călătorilor de bună credință. Există controlori, există poliție TF și mai ales există niște obligații întărite prin lege.

Nu este nici pe departe suficient să vină directorul de comunicare de la CFR Călători, să justifice că  “ceilalţi călători (diferența în plus față de numărul de locuri alocat cu respectarea distanțării sociale) probabil că au abonamente sau pur şi simplu s-au urcat în tren”. Explicația nu ține și  discutăm de o problemă generală. E obligația ceferiștilor să facă filtre la urcarea în tren, să  verifice legalitatea călătoriei,  existenţa biletului şi a rezervării.

Situația cea mai gravă este în cazul trenurilor Regio,  care opresc în fiecare haltă iar călătorii respectivi nu au rezervare, deci nu există nicio informaţie despre câţi oameni se urcă în acel tren. Cei mai mulți sunt călătorii obișnuiți să meargă cu nașu’, de unde probabil și reticența de a fi trași de mânecă atunci când stau grămadă și fără mască.

De accord că, în ceea ce priveşte obligativitatea purtării măştii în timpul călătoriei,  orice cetăţean trebuie să cunoască legea și că doar organele abilitate pot sancţiona pasagerii care nu poartă mască în timpul călătoriei. Întrebarea este de ce nu au fost date sancțiuni până acum, pentru a stopa din fașă asemenea derapaje, înainte de a se generalize?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *