Acasă NAȚIONAL Turism sinonim cu demenţa

Turism sinonim cu demenţa

de adrian

Ministerul Afacerilor Externe transmite semnale tot mai radicale în sensul că, pe măsură ce autoritățile tot mai multor state înăspresc măsurile restrictive de tranzit al frontierelor din cauza pandemiei de coronavirus, capacitatea de acțiune a autorităților române se reduce semnificativ. În acest fel ajung să fie limitate substanțial posibilitățile de identificare a unor soluții viabile, pentru revenirea în țară a românilor din străinătate. În mod constant sunt  reînnoite şi  apelurile privind evitarea călătoriilor care nu sunt esențiale și- atenţie- pentru ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.
Cu alte cuvinte, autorităţile se dau de ceasul morţii să nu rămână blocaţi pe cine mai ştie ce “coclauri” iar celor vizaţi le arde să-şi facă, bine-mersi, concediile. Avem iarăşi de-a face cu un soi de sfidare, dacă nu chiar de nesimţ, foarte greu de înţeles.
Pentru că am aflat cu toţii  ce eforturi şi cheltuieli, ori câte   demersuri au fost făcute pentru facilitarea revenirii în țară a unor cetățeni români care se aflau în străinătate,  în voiaje ori la shopping. Cu alte cuvinte, ca să nu piardă nişte şmecheri banii plătiţi pe vacanţe a trebuit să plătească statul roman înzecit, plus riscul major de contaminare. Pentru că aici nu vorbim despre  situații de urgență medicală ori de români confruntaţi cu alte necazuri ci doar de lipsă de educaţie şi respect faţă de cei care se conformează regulilor.

You may also like

Lasă un Comentariu