joi , 9 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Gospodărie incendiată cu intenţie la TătăraniIncendiile de vegetație fac prăpăd! Apel disperat al pompierilor care au obligaţii sporite!Nici călare, nici pe jos:CJSU a hotărât “să recomande” purtarea măştilor pe care dâmboviţenii nu le găsesc Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de eroriCompania de Apă prelungeşte suspendarea activităţii directe cu publicul până pe 16 maiMăsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în TârgovișteVa fi viaţă şi după coronavirus: proiect de 4,75 de milioane de euro pentru regenerare urbană la MoreniAcţiune umanitară a poliţiştilor dâmboviţeniLecţiile online “predate” haotic, frecţie la un picior de lemn.Coronavirus 8 Aprilie: 209 români decedaţi în ţară şi alţi 37 în străinătateAPIA: Cererile unice se depun fară penalitatăţi până la 15 iunieConsilierii judeţeni liberali s-au poziţionat alături de preşedintele Alexandru OpreaStart al celei mai mari actiuni de igienizare a municipiului Targoviste! Cartier cu cartier, strada cu strada, orasul noRecomandările Avocatului Poporului privind contravențiile și sancțiunile în timpul stării de urgențăFond de rezervă pentru sprijinirea comunelor în lupta cu covid-19Hotel “Ceres” nu va mai fi centru de carantină. Va găzdui personalul medical care va trata pacienţii cu coronavirDâmboviţenii continuă să fie amendaţi masiv pentru încălcarea restricţiilor de circulaţieSenatorul Adrian Ţuţuianu, despre demisia celor doi mediciAurelian Cotinescu, PNL Târgovişte:”Banii pe care îi avem să-i cheltuim cu grijă, în economia locală”Doi medici de la Pneumologie şi-au dat demisia
Home / INFO NAȚIONAL / Turism sinonim cu demenţa

Turism sinonim cu demenţa

Ministerul Afacerilor Externe transmite semnale tot mai radicale în sensul că, pe măsură ce autoritățile tot mai multor state înăspresc măsurile restrictive de tranzit al frontierelor din cauza pandemiei de coronavirus, capacitatea de acțiune a autorităților române se reduce semnificativ. În acest fel ajung să fie limitate substanțial posibilitățile de identificare a unor soluții viabile, pentru revenirea în țară a românilor din străinătate. În mod constant sunt  reînnoite şi  apelurile privind evitarea călătoriilor care nu sunt esențiale și- atenţie- pentru ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.

Cu alte cuvinte, autorităţile se dau de ceasul morţii să nu rămână blocaţi pe cine mai ştie ce “coclauri” iar celor vizaţi le arde să-şi facă, bine-mersi, concediile. Avem iarăşi de-a face cu un soi de sfidare, dacă nu chiar de nesimţ, foarte greu de înţeles.

Pentru că am aflat cu toţii  ce eforturi şi cheltuieli, ori câte   demersuri au fost făcute pentru facilitarea revenirii în țară a unor cetățeni români care se aflau în străinătate,  în voiaje ori la shopping. Cu alte cuvinte, ca să nu piardă nişte şmecheri banii plătiţi pe vacanţe a trebuit să plătească statul roman înzecit, plus riscul major de contaminare. Pentru că aici nu vorbim despre  situații de urgență medicală ori de români confruntaţi cu alte necazuri ci doar de lipsă de educaţie şi respect faţă de cei care se conformează regulilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *