Acasă ACTUALITATE Turist rănit ajutat de jandarmi și salvamontiști

Turist rănit ajutat de jandarmi și salvamontiști

de adrian

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga și salvamontiștii au intervenit pe un traseu montan din Munții Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate.
Bărbatul în vârstă de 51 de ani, din București, se afla într-o drumeţie împreună cu soția pe traseul montan Cheile Zănoagei – Scropoasa – Dobrești. La un moment dat, din cauza neatenției aalunecat și s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa. Ajunşi la faţa locului, jandarmii montani și salvamontiștii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece acesta prezenta o rană deschisă în zona tibiei.
Bărbatul accidentat a fost condus de către salvamontiști la spitalul Pucioasa pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Pentru drumeții în siguranță, jandarmii montani vă recomandă:
 – să consultați prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
– echipaţi-vă adecvat (echipament de munte și un rucsac cu strictul necesar);
– alegeți traseele în funcție de pregătirea fizică și psihică;
– folosiți doar traseele marcate şi urmăriți marcajele de pe traseu;
– să nu porniți pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;
– la nevoie, să solicitați sprijinul jandarmilor montaniprin precizarea datelor de identificare ale persoanei care anunţă, ce anume s-a întâmplat, numărul de persoane care au nevoie de ajutor şi a locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.
Turiştii aflaţi în dificultate în munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

You may also like

Lasă un Comentariu