Acasă ACTUALITATE Turist rănit în Cheile Zănoagei, ajutat de jandarmi și salvamontiști

Turist rănit în Cheile Zănoagei, ajutat de jandarmi și salvamontiști

de adrian

Jandarmii de la Postul Montan Peștera și salvamontiștii au intervenit weekendul trecut în Cheile Zănoagei, în sprijinul unei persoane accidentate.
Bărbatul în vârstă de 53 de ani, din București se afla într-o drumeţie împreună cu soția și fiica, pe traseul montan Zănoaga – Cheile Zănoagei, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce galbenă). La un moment dat, din cauza neechipării corespunzătoare și neatenției a alunecat în râul Ialomița şi s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.
Ajunşi la faţa locului jandarmii montani și salvamontiștii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o posibilă luxație la umăr.
Bărbatul accidentat a fost ajutat să ajungă până la DJ 714, de unde a plecat cu mașina personal la spital,pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Turiştii aflaţi în dificultate în munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.
 

You may also like

Lasă un Comentariu