Acasă POLITIC Țuțuianu critică amatorismul și detașarea parlamentarilor USR- PLUS vizavi de „îngroparea” proiectelor vitale pentru Dâmbovița

Țuțuianu critică amatorismul și detașarea parlamentarilor USR- PLUS vizavi de „îngroparea” proiectelor vitale pentru Dâmbovița

de adrian

Superficialitatea și detașarea cu care parlamentarii USR-PLUS au tratat într-o conferință de presă subiecte de maxim interes pentru dâmbovițeni, vorbind aici despre îngroparea efectivă a proiectului de lărgire la patru benzi și modernizare a DN 71 și blocarea preluării COS Târgoviște de către Ministerul Economiei, au fost taxate dur de liderul Pro România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

„M-a şocat  nivelul absolut jenant de pregătire pe care îl au cei doi parlamentari. Se vede că nu au condus la viaţa lor nimic, că nu au făcut în viaţa lor nimic important, că nu au niciun fel de înţelegere a fenomenului administrativ, că nu pricep nimic din ceea ce înseamnă investiţiile publice. Au dat nişte explicaţii care ar face să râdă şi un copil de clasa a patra.

Ne spune domnul senator Dragoş Popescu că licitaţia pentru DN 71 s-a făcut cu un studiu de fezabilitate din 2015. Şi care este problema, domnule Popescu? Vrea cumva ca împreună cu ministrul Drulă, să mai facă un studiu de fezabilitate?”

Țuțuianu a  amintit în context că o firmă care a cauzat probleme judeţului Dâmboviţa, în ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea DN 7, Baldana-Titu,  aparţine liderei USR Clotilde Armand.

„Firma  a refuzat să facă corecturi, completări ale proiectului de execuţie de lucrări pentru DN 7, fiind nevoie de contractarea altor servicii. Nu ştiu dacă statul s-a îndreptat împotriva firmei lui Clotilde Armand. Respectiva doamnă, lider al USR PLUS, nu a luat bani doar de la Autostrada Transilvania, ci a luat bani şi din cei alocaţi în Dâmboviţa pentru acest proiect. Probabil că domnul Popescu pregăteşte un contract pentru o firmă de tipul celei patronate de doamna Armand.”

Cât despre deputatul Daniel Blaga, acesta și-a primit „porția” pentru modul simplist, pe alocuri ușor eronat în care a tratat problema COST.

„În primul rând, statul preia acele active în contul datoriilor pe care acualii proprietari le au faţă de statul român. Ceea ce înseamnă că statul îşi recuperează nişte creanţe. Mecanismul se numeşte darea în plată. Domnilor Blaga şi Popescu trebuie să le explicăm ce înseamnă darea în plată.

Este evident că pentru repunerea în funcţiune este nevoie să ai nişte resurse financiare. Statul român poate, fie să menţină COS în proprietatea sa, fie poate declanşa un nou proces de privatizare din care să câştige ceva. Nu pierde absolut nimic”-a explicat Adrian Țuțuianu.

You may also like

Lasă un Comentariu