Acasă RECENTE Al doilea aparat de testare Real Time PCR pentru COVID-19 a fost instalat la Spitalul Județean

Al doilea aparat de testare Real Time PCR pentru COVID-19 a fost instalat la Spitalul Județean

de adrian

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște informează cetățenii județului Dâmbovița că, astăzi – 17 iulie 2020, în cadrul unitații  medicale a fost adus și instalat un al doilea aparat de testare Real Time PCR pentru COVID-19.
Noul echipament, automat, în sistem închis, de fabricație sud coreeană, poate efectua 4 teste în 45 de minute și a fost preluat în regim de comodat, pentru o perioadă de un an de zile, de la o firmă care se ocupă cu furnizarea de tehnică și aparatură medicală. Aparatul pentru teste Real Time PCR a fost amplasat în laboratorul principal al Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte.
Luni – 20 iulie, se va efectua instruirea rapidă a personalului și, totodată, va fi demarată procedura de achiziție a câtorva mii de teste compatibile cu echipamentul primit în comodat. Estimăm că, în maximum o săptămână, aparatul va intra în fluxul operațional și vom putea realiza 96-100 de teste pentru COVID-19 într-un interval de 24 de ore.
„Reamintesc faptul că Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște continuă procedura de achiziție a unui aparat RT- PCR automat propriu, de ultimă generație, astfel încât, în cel mai scurt timp, să putem efectua teste cu ajutorul a trei astfel de aparate.
Îi asigurăm pe cetățenii județului Dâmbovița că echipa medicală și administrativă de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște este într-o continuă stare de alarmă și își îndeplinește datoria cu profesionalism, dăruire și devotament, pentru ca județul să depășească  cu bine această perioadă primejdioasă cauzată de pandemia de coronavirus”-precizeaz[ dr. Claudiu Dumitrescu, managerul SJUT.
 

You may also like

Lasă un Comentariu