Acasă ACTUALITATE Un preț la raft, altul la casă, mai mare! … Atât de ieftin!

Un preț la raft, altul la casă, mai mare! … Atât de ieftin!

de adrian

Mulți amăgiți de reclamele cu care sunt zilnic  bombardați, poate la fel de mulți din dorința de a plăti un preț ceva mai rezonabil pentru niște produse păstrate în condiții cât de cât civilizate în comparație cu standardele buticarilor de la „colțul blocului”, alegem să facem cumpărăturile de la supermarket. Oferta este și mai variată și, să recunoaștem, la un singur drum scutim și ceva timp.

Se întâmplă însă un fenomen anormal în Târgoviște, oarecum pe dos față de ceea ce ar trebui să fie. Pe măsură ce s-au înmulțit magazinele, deci concurența a crescut semnificativ, scade calitatea serviciilor iar de multe ori prestația personalului este lamentabilă. Aproape niciodată nu sunt deschise suficiente case de marcat iar a cere ajutorul unui salariat de la raion aduce cu o frecție la un picior de lemn.

Și poate că am trece peste aceste neajunsuri, cu condiția să nu se sară calul, adică să fim luați de fraieri ori de câte ori încercăm să ne apărăm opiniile și de multe ori chiar buzunarul!

Mai zilele trecute, zeci de mii de cititori au aflat „direct de la sursă”, ce a pățit un coleg, ”vinovat” doar că a fost prea încrezător în serviciile unei astfel de mega-prăvălii, ascunsă după paravanul unei denumiri germane. Astăzi ne-a venit rândul să ne confruntăm o situație la fel de supărătoare, de care, suntem convinși, zilnic se lovesc sute de cumpărători care trec pragul supermarketurilor: unul este prețul afișat la raft și cu totul altul acela achitat la casă, invariabil mai mare!

S-a întâmplat duminică, la magazinul Kaufland din Str. Magrini. La raft, pulpele de pui inferioare aveau prețul afișat 14.99 lei/kilogramul. La casă în schimb a fost 16.59 lei/kg, adică 11% în plus. Pentru că nu ne-a crezut pe cuvânt, o doamnă căreia nu-i dăm numele, a mers la raft să se convingă. Ne-a dat dreptate și chiar și-a cerut scuze  pentru ce au greșit subordonații săi. Și  povestea s-ar fi oprit aici, dacă nu ne-am fi izbit de aroganța unei tinerele tot un luciu și- o vopsea, de la „INFORMAȚII”.

Cum ar spune colegul de care am pomenit mai sus, „ne-a scanat” rapid și a aruncat o privire de killeriță botoxată:”Chiar așa  mă, atâta circ pentru doi-trei lei?”. Dacă am fi remarcat măcar un licăr de inteligență sub claia neagră tăciune i-aș fi răspuns probabil că e vorba de principii. Că sunt păcăliți, să nu spunem de-a dreptul furați, oameni pentru care fiecare leu contează, pensionari care vin de la distanțe mari pentru ei să facă o economie, nu să fie trași în piept și priviți de sus, cu aroganță!

Sunt lucruri care deranjează și care n-ar trebui să se întâmple, cel puțin nu la case mari. Se confirmă însă zicala „afară e vopsit gardu’, înăuntru leopardul”! Poate și pentru că acele cohorte de funcționari publici, plătiți să apere interesele consumatorilor nu-și fac treaba. Nu vor să se lege la cap și fac pe zmeii doar cu tarabagiii ori amărăștenii care cumpără „din groapă”, să vândă ceva mai scump în camera pe care au remobilat-o cât să o poată numi  magazin!

You may also like

1 comentariu

Lasă un Comentariu