duminică , 5 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDe la țara lui Liviu Dragnea la țara bădălăilorDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”Coronavirus 3 iulie : Din 420 de cazuri noi, 45 sunt din Dâmbovița !Dezbatere publică pe tema amenajării stațiunii turistice de interes național Peștera – PadinaAtenție șoferi, pe drumari i-a apucat cârpeala!Cod Galben de instabilitate atmosferică până sâmbătă la ora 10Focar de infecție la Centrul pentru Servicii Sociale GăeștiApă cu presiune scăzută la Raciu și LucieniCOVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: trei decese și 19 persoane confirmate pozitiv într-o singură zi !!!Aninoasa: PSD propune un “transfer între generații”TÂRGOVIȘTE: “DIALOG” PNL-PSD PE TEME DE EDUCAȚIEFinal de carieră pentru patru pompieri de la ISU „Basarab I” DâmboviţaPro România Dâmbovița: Senatorul Adrian Țuțuianu a prezentat al VII-lea lot de candidațiCriza covid ia amploare:450 de cazuri noi și 20 de decese în ultimele 24 de orePSD Dâmbovița despre Planul de relansare: “Superficialitate crasă este descrierea corectă a programului pregătit
Home / ADMINISTRAȚIE / Un tomograf și două aparate de radiologie completează dotările Spitalului Județean

Un tomograf și două aparate de radiologie completează dotările Spitalului Județean

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a fost astăzi, 26 iunie 2020, gazda unei conferințe de presă, prilej cu care a avut loc prezentarea noilor aparate digitale cu care va fi dotat Serviciul de Radiologie și Imagistică Medicală al acestei unități spitalicești, și anume noul tomograf computerizat și două aparate de radiologie de ultimă generație.

Alături de conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște-manager dr. Claudiu Dumitrescu, la eveniment au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița , Alexandru Oprea, vicepreședintele Alin Manole și deputatul Carmen Holban.

Cele două aparate de radiologie vor fi conectate la calculatoarele medicilor curanți, astfel încât radiografiile să poată fi vizualizate în timp real, potrivit declarațiilor managerului SJUT, Claudiu Dumitrescu.

Cu acest prilej, președintele CJD, Alexandru Oprea, a transmis: „Marcăm, astăzi, un moment important pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Printr-un proiect derulat din fonduri de la Ministerul Sănătății, spitalul județean a primit un computer tomograf, vârful de lance și de gamă a ceea ce înseamnă tehnologia anului 2020 și, de asemenea, două aparate de radiologie. Unul dintre aparatele de radiologie este deja autorizat și se lucrează cu el de câteva luni la spitalul județean. Celălalt aparat de radiologie și computerul tomograf sunt montate și suntem în procedură de autorizare. Este un pas înainte pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, este un pas înainte pentru ceea ce înseamnă un act medical de calitate pentru cetățenii județului Dâmbovița, pentru cetățenii municipiului Târgoviște, care sunt deserviți de către Spitalul Județean de Urgență. Mulțumesc firmei furnizoare, mulțumesc, de asemenea, conducerii spitalului județean, pentru eforturile pe care le-a făcut ca să avem aceste dotări la Târgoviște. Îi mulțumesc și doamnei deputat Carmen Holban, pentru că împreună am făcut aceste solicitări la Ministerul Sănătății, am făcut primele demersuri pentru a obține fonduri pentru aceste aparate, atât de utile. Știți că aveam un computer tomograf de mai mult timp – cu probleme, care se strica și eram nevoiți să transportăm bolnavii la alte centre pentru a putea face investigațiile necesare. Cred că acum, cu acest concept care se cheamă telemedicină, vom reuși să prestăm un act medical de calitate, lucru care pe mine mă bucură și dovedește preocuparea noastră, ca autorități publice județene, pentru ceea ce înseamnă bunul mers și în acest domeniu, atât de important pentru sănătate”.

Carmen Holban, deputat: „Un act medical de calitate este atunci când ai medici specialiști, iar spitalul județean are, și era cazul ca și aparatura să ajungă în acest spital. Mă bucur că astăzi suntem împreună, pentru a inaugura aceste aparate medicale. Felicit conducerea spitalului și mă bucur că dâmbovițenii vor beneficia de calitatea actului medical care se desfășoară aici”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *