joi , 9 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Gospodărie incendiată cu intenţie la TătăraniIncendiile de vegetație fac prăpăd! Apel disperat al pompierilor care au obligaţii sporite!Nici călare, nici pe jos:CJSU a hotărât “să recomande” purtarea măştilor pe care dâmboviţenii nu le găsesc Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de eroriCompania de Apă prelungeşte suspendarea activităţii directe cu publicul până pe 16 maiMăsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în TârgovișteVa fi viaţă şi după coronavirus: proiect de 4,75 de milioane de euro pentru regenerare urbană la MoreniAcţiune umanitară a poliţiştilor dâmboviţeniLecţiile online “predate” haotic, frecţie la un picior de lemn.Coronavirus 8 Aprilie: 209 români decedaţi în ţară şi alţi 37 în străinătateAPIA: Cererile unice se depun fară penalitatăţi până la 15 iunieConsilierii judeţeni liberali s-au poziţionat alături de preşedintele Alexandru OpreaStart al celei mai mari actiuni de igienizare a municipiului Targoviste! Cartier cu cartier, strada cu strada, orasul noRecomandările Avocatului Poporului privind contravențiile și sancțiunile în timpul stării de urgențăFond de rezervă pentru sprijinirea comunelor în lupta cu covid-19Hotel “Ceres” nu va mai fi centru de carantină. Va găzdui personalul medical care va trata pacienţii cu coronavirDâmboviţenii continuă să fie amendaţi masiv pentru încălcarea restricţiilor de circulaţieSenatorul Adrian Ţuţuianu, despre demisia celor doi mediciAurelian Cotinescu, PNL Târgovişte:”Banii pe care îi avem să-i cheltuim cu grijă, în economia locală”Doi medici de la Pneumologie şi-au dat demisia
Home / INFO NAȚIONAL / Unde a fost responsabilitatea?

Unde a fost responsabilitatea?

Gestul greu de etichetat  făcut de Florin Cîțu, blamat şi criticat în postura de premier desemnat, care a ales, sau mai corect spus a răspuns comenzii de a-şi  depune mandatul, coboară clasa politică la un nivel incredibil de jos. Vorbim nu numai de ceva surprinzător, nemaiauzit dar profund illogic pentru o societate normală. Pentru că vine ori ca o recunoaştere a incapacităţii de a conduce un guvern, fie ca o confirmare, dacă mai era nevoie, că politica mioritică se face exclusiv pe interese. Ca să nu mai vorbim de contextul în care s-a consumat enormitatea. Adică o tară întreagă, milioane şi milioane de oameni sunt îngrijoraţi de teama pandemiei iar Cîţu anunţă că se retrage, cu mai puțin de 10 minute înaintea ședinței Parlamentului pentru votul de învestitură, cu  șanse mari pentru validarea guvernului. Este credibil faptul că  Ludovic Orban ar fi făcut presiuni asupra lui Florin Cîțu de a renunța la desemnare dar asta nu este o scuză. Cum au anticipat până şi precupeţele, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou pe Orban pentru funcția de premier iar scenariul “adaptat” a continuat de o manieră încredibilă. Miniştrii propuşi au fost audiaţi preţ de câteva minute, contra-cronometru, avizele au fost “ca să fie”  iar guvernul a fost validat cu 286 de voturi, printr-o procedură mai puţin obişnuită, pe grupuri, cu măştile medicinale la gură şi mâinile umede de la dezinfectant. Asta pentru că sunt şi în Parlament hăbăuci care n-au nicio problemă să-şi contaminezre colegii, cum s-a confirmat deja. Ca o paranteză, la fel ca pe timpul comunismului, oamenii au văzut că se găseşte din belşug la cheremul mărimilor tot ce caută ei de zile întregi cu disperare: măşti medicinale şi dezinfectanţi.
Acuma, la “spartul târgului”, cu stare de urgenţă, guvern cu puteri depline şi Ludovic Orban votat en fanfare, laolaltă cu aceeaşi colegi cu care a fost dat jos prin moţiune de cenzură,rămânem totuşi cu câteva nelămuriri.
Una este legată de prima reacţie a preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că depunerea mandatului de către Florin Câţu a fost “cea mai bună soluţie”. Că tot s-a vorbit atâta de blaturi, parcă s-a sfătuit cu liberalul Florin Roman : „Cîțu, un gest de mare responsabilitate / Orban are puterea să gestioneze criza coronavirus. Comandantul nu părăsește linia frontului”. Au mai fost şi alte declaraţii în sensul că gestul lui Cîţu “dovedește maturitate politică”, în contextul crizei coronavirus şi mai constatăm doar că fiecare partid mare a ajuns dacă nu acolo unde a vrut, cel puţin acolo de unde a plecat: Liberalii guvernează şi au asumat un mare risc, social-democraţii îi aşteaptă la cotitură iar cei mai mititei, că le convine sau nu, au rămas doar chibiţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *