marți , 26 mai 2020
Home / INFO NAȚIONAL / Unii plânge, alţii râde

Unii plânge, alţii râde

Cum era de aşteptat, votul de joi, din COREPER, a reaprins disputele privind alegerea fostei şefe DNA în funcţia nou înfiinţată, de procuror şef al Uniunii Europene. O poziţie extrem de importantă dar şi de vizibilă, având în vedere că Laura Codruţa Kovesi va coordona practic anchetele în cazurile în care vor fi constatate fraude cu fonduri comunitare.

Avem reprezentanţii opoziţiei, care exultă vizavi de “victoria împotriva Guvernului Dăncilă” şi încearcă , pe cât posibil să obţină avantaje electorale, pozând în reazemele care au propulsat-o decisiv pe LCK în cursa sinuasă spre demnitatea amintită.  USR- PLUS susține, nici mai mult, nici mai puţin,  că victoria  din Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană, unde s-a votat pentru un mandat al Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, se datorează negocierilor purtate de europarlamentarii alianței

“Candidata noastră a obținut 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorică. A câștigat dreptatea. A câștigat justiția. A câștigat România oamenilor cinstiți.”- a scris liberalul Siegfried Mureşan, deşi este perfect conştient că n-a fost vorba decât despre o candidatură în nume propriu. Kovesi n-a fost propusă de vreun partid şi nici n-a candidat în numele României, dimpotrivă. Până să ajungă la puşcărie, Dragnea şi acoliţii săi i-au făcut tot felul de mizerii, ba chiar au încercat să-i interzică să părăsească ţara pentru a se prezenta la interviu. O chestiune scârboasă, care a dăunat imaginii României şi a dovedit întregii Europe cât de periculoasă este hulita secţie pentru anchetarea magistraţilor, instrument care a răspuns extrem de prompt şi aproape pe faţă unor comenzi politice.

 

“Am reușit! Laura Codruța Kovesi, desemnată oficial procuror șef european, în urma votului din COREPER. Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv președintele Klaus Iohannis, alături de liderii și europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruța Kövesi.” –a exultat şi Ludovic Orban, exagerând, bineînţeles cu meritele.

De partea cealaltă, premierul Viorica Dăncilă n-a fost deloc încântată de succesul obținut de Laura Kovesi la Consiliul UE și susţine  că imaginea României va avea de suferit dacă acuzele care i se aduc se vor dovedi adevărate. Acuze care, venite din partea Adinei Florea, procuroare de succes în fosta Republică Mazăre, nu pot fi considerate tocmai credibile. Iar dacă Viorica Dăncilă a avut un dram de inspiraţie, să scape , cu cel mult un sfert de gură, un soi de felicitări, Tăriceanu s-a ofticat rău de tot şi a dat-o iar de gard cu acuzaţii stupide la adresa oficialilor europeni: Călin “Cinci Partide Şase Neveste” Tăriceanu  a declarat că liderii europeni sunt „surzi la gemetele celor care au ajuns în pușcărie” , vezi Doamne din  cauza abuzurilor comise de Laura Codruța Kovesi și a sistemului care o ține în funcții.(…) Din nou dubla măsură pe care am semnalat-o permanent a prevalat: ce nu ne este permis nouă este perfect acceptabil la Bruxelles”, a scris el pe Facebook.

Ori, să ne fie cu iertare, acest mega-oportunist politic, născător de fel de fel de facţiuni şi aripi liberale croite pe interesul personal, ar fi trebuit să vorbească de dubla măsură atunci cănd majoritatea din Senat l-a scăpat de urmărirea penală. Să explice românilor ce este cu gogoaşa numită “statul paralel”, un “duşman de clasă” numai bun de servit credulilor, pentru a putea fi justificat hidosul atac la adresa Justiţiei şi a statului de drept.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *