miercuri , 8 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: 22 de copii de la Centrul Social Găești confirmați pozitiv8 iulie- zi neagră în lupta cu pandemia:A fost depășit pragul de 30000 de infectări, 555 de cazuri noi și 18 decesPercheziții în Dâmbovița, București și alte șapte județe, la membrii unui grup infracțional specializat în obCornești: Bărbat băut a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu ATV-ulMoroeni: 6,8 miliarde de lei pentru o investiție pentru protejarea mediuluiOana Vlăducă, Pro România:”exporturile de masă lemnoasă au fost aproape duble în primele patru luni ale acestui Carmen Holban, deputat PSD:”Sub guvernarea PNL pensile nu vor fi majorate!”Proiecte integrate pentru zonele marginalizate ale municipiului TargovisteAccident cumplit la Găești! Doi morți și un adolescent în stare gravă, după ce o mașină s-a izbit de un stâlp!Mulți dâmbovițeni continuă să ignore pericolul: Peste 20 de pacienți cu COVID-19 au cerut să plece din spital iarÎn cel mult 5 zile de la răsărirea culturilor succesive ca strat vegetal, fermierii trebuie să notifice APIAComunicat privind programul de furnizare a apei în localități în care consumul a fost restricționatLucrări de modernizare a infrastructurii de utilități și stradale din Cartierul PrepeleacDESCHIDERE PROCEDURĂ INSOLVENȚĂ – DEBITOR BAINEL TRANS SRLInfectarea cu COVID-19 a fost fatală pentru dr. Daniela Toma, medic de familie la Crângurile“Plagiatul”- o temă nouă în disputa politicăCoronavirus 7 iulie: 397 cazuri noi și 31 de decese în ultimele 24 de ore. 1799 decese de la începutul pandemieiȘcoala Tudor Vladimirescu ar putea beneficia de o sumă record pentru extindere și modernizareDâmbovița sub avertizare Cod Portocaliu de furtunăTuriști bucureșteni salvați de jandarmii montani
Home / EDUCAȚIE / ”VACANŢA LA MUZEU”- ATELIERE DE LUCRU DIVERSIFICATE ŞI ATRACTIVE, PE PARCURSUL A DOUĂ SĂPTĂMÂNI

”VACANŢA LA MUZEU”- ATELIERE DE LUCRU DIVERSIFICATE ŞI ATRACTIVE, PE PARCURSUL A DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Consiliul Județean Dâmbovița și Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște organizează, în perioada 19 -30 august 2019, programul “Vacanţa la muzeu”. Programul este organizat sub forma unor activități independente, în fiecare zi copiii având posibilitatea să descopere ceva nou, alături de specialiștii muzeului.

Activitățile din prima săptămână, 19- 23 august, se vor desfășura la Curtea Domnească, după următoarea tematică:

Luni: Casa țărănească tradițională ( atelier de confecționare a unei căsuțe)

Marți: Drumul firului de lână (atelier). Copiii vor descoperi etapele prin care trece lâna (tuns, spălat, scărmănat, caier, tors, țesut),  până ajunge obiect de îmbrăcăminte sau decor și vor asista la o ativitate demonstrativă de vopsire a lânii. Totodată,  se vor putea familiariza cu obiecte din cadrul colecției etnografice folosite în industria casnică textilă (furcă de tors, fus, roată de tors, darac) și vor confecționa ii miniaturale folosind motive tradiționale

Miercuri: Tainele olăritului ( modelaj în lut)

Obiceiuri Tradiționale (Paparuda, Sânzienele, Înfrățitul, Însurațitul etc.).

Joi:Misterele Curții Domnești. Participanții sunt provocați să exploreze incinta Curții Domnești unde, urmând indiciile, vor descoperi Comoara din Cetate. Pe un traseu semnalizat corespunzător, copiii vor susține probe de îndemânare și perspicacitate (tunelul, echilibristică, pânza de păianjen, tir cu arcul, ghicitori etc.) utilizând diverse mijloace de orientare: hărți, busole, binocluri.

Vineri: Atelier de creatie. Activitate de modelare, incizare, desenare și pictare pe materiale diverse: lut, lemn, piatră. Realizarea unor imagini reprezentative ale Curții Domnești sub forma unui tablou.

Jurnal  de  vacanta la  muzeu. Activitatea cuprinde realizarea unui album foto intitulat ”Jurnalul de vacanță la muzeu”, cu imagini sugestive surprinse în timpul desfășurării activităților. Jurnalul va fi completat cu impresii ale celor implicați în activitatea ”Misterele Curții Domnești”.

 

A doua săptămână a programului, 26-30 august, va avea ca loc de desfășurare Muzeul de Istorie, iar activitățile propuse sunt următoarele:

Luni:     Poveștile Muzeului de Istorie

Cancelaria domnească de la Targoviște pe înțelesul copiilor (atelier). Cum anume se realizau sigiliile medievale și ce rol aveau ele, câte documente s-au scris la Târgoviște sunt doar câteva întrebări la care vom răspunde pe parcursul atelierului. La final, atenția le va fi răsplătită cu realizarea unui sigiliu cu ceară roșie.

Marți: 12. Regii României (atelier). În cadrul atelierului, copiii vor înțelege rolul pe care l-a avut familia regală în realizarea statului național modern. Totodată, vor avea ocazia să afle despre însemnele Casei Regale a României: coroana regală, buzduganul, mantia regală, pavilioanele domnești, cifra regală.Participanții  vor realiza, pas cu pas, o coroană de hârtie și vor rezolva un rebus.

Miercuri: Joc prin labirint  (15 ghicitori, însoțite de mici povestioare despre oraşul medieval Targoviște, despre anumite personalităţi istorice sau obiecte deosebite expuse în muzeu). Căutarea se va încheia cu „o comoară dulce, dulce”.

Joi:La patru ace în secolul al XIX-lea ( atelier de confecționat evantaie sau jobene). Reperele eleganței în secolul XIX vor fi exemplificate cu ajutorul prețioaselor obiecte din patrimoniul muzeului.

Vineri: Arta plastică românească pe înțelesul copiilor(incursiune în universul picturilor expuse în Muzeul de Artă).

Întrucât organizatorii  şi-au propus  să ofere fiecărui  copil șansa de a petrece timpul într-un mod activ, prietenos și educativ, participarea este liberă și nu implică aducerea unor materiale pentru realizarea activităților, acestea fiind puse la dispoziția participanților de către muzeu.

Programul se defășoară de luni până vineri, între orele 9.00 și 12.00, și se adresează copiilor cu vârste între 6 și 12 ani, in limita a 25 de locuri pentru fiecare zi, cu rugămintea ca un participant să nu aleagă mai mult de 3 activități din cele 10 propuse. Înscrierile  au loc la numărul  de telefon 0736394086, persoană de contact, Maria Neacșu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *