Criticile consilierului județean Pro România Florina Mureșan la adresa președintelui instituției și pe marginea organizării ședințelor extraordinare nu au rămas nesancționate . Răspunsul a venit prompt și tăios după ce, într-o declarație publică de săptămâna trecută, aceasta a formulat mai multe opinii critice privind convocarea ședințelor extraordinare “de îndată”, susținând că ar lipsi tocmai caracterul urgent al proiectelor de hotărâre incluse pe ordinea de zi:”Modul în care sunt convocate ședințele Consiliului Județean a început să mă deranjeze– declara lidera grupului de consililieri Pro România. Vă dau exemplu luna decembrie. Pe data de 21 a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița. Pe data de 29 decembrie am fost convocați pentru o ședință extraordinară “de îndată”. Niciunul dintre proiectele de hotărâre introduse pe ordinea de zi nu făceau obiectul unei ședințe de îndată.” A mai adăugat Florina Mureșan că situația s-a repetat de curând, cu ședință ordinară pe 27 ianuarie și ședință extraordinară pe 2 februarie, cu convocarea făcută cu o zi mai devreme. Cu precizarea că regula trebuie să o reprezinte ședințele ordinare , celelalte fiind excepțiile.
Replica bine argumentată și extrem de acidă a venit de la Liviu Vasilescu, vicepreședinte PSD Dâmbovița, consilier județean și, la fel ca d-na Mureșan, membru în Baroul Dâmbovița:
“Am simțit că trebuie să reacționez fiindcă nu am mai putut să suport minciunile, aroganța și tupeul unui consilier județean care, săptămâna trecută, a susținut o conferință de presă de la sediul Pro România, filiala Dâmbovița. Sigur, Pro România, e un proiect politic închis, care cred că până în anul 2024 nici nu se va mai afla pe eșicherul politic din România, dar asta este o altă discuție. Și totuși nu am înțeles exact de unde vin aceste atacuri repetate și de o agresivitate suficient de mare la adresa unui partid din care a făcut parte și față de niște oameni cu sprijinul cărora, la un moment dat, ai putut și ai fost promovat în anumite funcții cheie din județul Dâmbovița. Este vorba despre doamna consilier din partea Pro România, Florina Mureșan, căreia vreau să îi spun astăzi, de la sediul Partidului Social Democrat, că, dacă problemele dâmbovițenilor o încurcă atât de mult în activitatea profesională, prin diferite convocări și participări la ședințele de comisie, la ședințele de plen ale Consiliului Județean, și pentru a păstra o oarecare decență a dialogului, îi cer demisia din calitatea de consilier județean. Am constatat, urmărind conferința de presă de săptămâna trecută, faptul că aceasta a fost puternic deranjată de convocarea făcută pe data de 1 pentru data de 2 februarie la ședința extraordinară a CJD prin care trebuiau aprobați niște indicatori tehnico-economici. Și eu sunt avocat de profesie și am avut în data de 2 februarie nu mai puțin de trei procese, primul programat chiar la ora 9 dimineața, și pentru care am lăsat o cerere să fie strigat la ora 9:30, fiindcă ședința Consiliului Județean, fiind una extraordinară, cu doar trei puncte pe ordinea de zi, a durat 15, maxim 20 de minute. După care fiecare și-a putut vedea de treabă.”
Mai mult, vicepreședintele PSD o acuză pe Florina Mureșan că a lipsit nemotivat de la ședința de Consiliului Județean , amintindu-i de prevederile “Art.137 coroborat cu Articolul 180 alineatul 1 și 2 din Codul Administrativ, în care se spune foarte clar că prezența consilierilor locali, respectiv județeni la ședințe este obligatorie, cu excepția cazurilor în care aceștia absentează motivat. Absența este considerată motivată dacă se face dovada că aceasta a intervenit din următoarele cauze: a unei boli care a necesitat spitalizarea sau a unei stări de sănătate pentru care se va elibera certificat de concediu medical, unei deplasări în străinătate – deplasarea la tribunal nu este deplasare în străinătate-, unor evenimente de forță majoră – nu este cazul pentru că a precizat clar de ce nu a fost prezentă la ședință, în cazul unul deces în familie – din fericire nu este cazul. Deci, prezențele la ședințele de Consiliu Județean sunt obligatorii pentru toți consilierii județeni.(…) Nimeni nu vrea să împiedice cu nimic activitatea fiecărui consilier, însă este obligația noastră, a tuturor, să ne preocupe problemele dâmbovițenilor și să punem pe primul plan interesele și problemele acestora. Vorbea, de asemenea, stimata doamnă Mureșan de faptul că nu vrea să facă figurație în cadrul Consiliului Județean. Ei bine, o anunț că exact asta face, figurație și mișto. Prin intervențiile isterice pe care le are cu privire la aproape toate proiectele de hotărâre din fiecare ședință, din comisii sau ședințele de plen. (…) Mișto fac consilierii județeni ai Pro România atunci când la ședința din 2 februarie, fiind prezenți trei din patru consilieri, votează împotriva ordinii de zi, în integralitatea ei, dar votează două treimi din proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi. Pai când suntem corecți, când suntem consecvenți? Ca să lămurim și alt aspect, ședința extraordinară a fost convocată pentru următorul proiect «Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște», de aprobare a bugetului aferent și a indicatorilor tehnico-economici. Fiindcă Ministerul Fondurilor Europene a transmis către CJD în data de 1 februarie o adresă prin care ne solicita să aprobăm acești indicatori cât mai repede, tocmai pentru a beneficia de o finanțare europeană nerambursabilă în valoare de aproximativ 10 milioane de euro pentru dotarea Spitalului Județean Târgoviște. Președintele CJD a trecut imediat la acțiune, a convocat pentru următoarea zi ședința extraordinară și a supus la vot acest proiect. Faptul că au mai fost înscrise alte două proiecte de hotărâre, care în opinia domniei sale, nu sunt de o importanță la fel de mare ca aceasta, nu văd care ar fi fost problema.
Pe finalul declarației, Liviu Vasilescu nu s-a sfiit să “răsucească cuțitul în rană”, replicându-i consilierei Pro România cu propriile-i argumente: “Ca să aveți un termen de comparație, și trebuie să fie de reținut pentru că este un atac asupra șefului ei politic, în perioada 2012, 2013, 2014, 2015, și știm bine cine conducea Consiliul Județean Dâmbovița atunci, actualul șef al Florinei Mureșan, au avut loc 79 de ședințe, dintre care 33 extraordinare. Aproximativ 40% din ședințele care au avut loc între 2012-2016 au fost extraordinare. Mai mult decât atât, nu am văzut-o să se plângă în mandatul trecut, când exercita calitatea de subprefect al județului și a participat la ședințe, nu am văzut să ia vreo poziție sau să aibă vreun punct de vedere cu privire la desfășurarea acestora, a ședințelor extraordinare la ora 8, 9 sau orice oră.”
Vicepreședinte PSD Dâmbovița, răspuns dur pentru șefa grupului Pro România din Consiliul Județean:”Intervenții isterice, mișto și figurație!”
189
postarea anterioară
1 comentariu
replica junelui pesedist este un fel de „ba pe-a mă-tii”…
ca să nu mai spun că subtitlul „Replica bine argumentată și extrem de…” bla-bla îmi arată că cine mișcă, Fl.Mureșan, mișcă-n brișcă!
că și în perioada 2012-2016 40% au fost ședințe extraordinare, îmi arată stilul de lucru pompieristic ce se perpetuează, o spoială
iar cînd judec perioada 2012-2020 constat nimicul foarte mic ce se poate realiza cu avocat manager
politikie la maxim, administrație/management la minim
și apoi să vezi 2021 care va fi un dezastru în realizarea mega-programului pesedist cu care s-a cîștigat votul dâmbovițenilor (la indigo cu mega-spitalul mințit de Holban în 2016) 🙁