Acasă POLITIC Vicepreședinte PSD Dâmbovița:Se impun modificări la proiectul drumului expres Găești-Târgoviște –Ploiești

Vicepreședinte PSD Dâmbovița:Se impun modificări la proiectul drumului expres Găești-Târgoviște –Ploiești

de adrian

Ionuţ Săvoiu, vicepreşedinte  PSD Dâmboviţa, a revenit asupra temei  dezvoltării infrastructurii de transport din județ, cu câteva precizări pertinente, la obiect, cu privire la  proiectul privind realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti. O șosea de mare viteză care va străbate județul de la vest la est, aflată la acest moment la stadiul de studiu de fezabilitate.
Deși s-a ajuns la depunerea de oferte, Ionuț Săvoiu a scos în evidență câteva neconcordanțe, de natură să dezavantajeze dâmbovițenii și economia județului:„Cred că acest drum expres, care este proiectat să treacă undeva prin comuna Ulmi, ar trebui să fie construit pe lângă zona de dezvoltare din jurul Arctic SA”.(…) „Ne-ar fi avantajat mai degrabă dacă ieşea undeva în zona DN 72, lângă centura Ploieştiului (și nu lângă Bărcănești cum e prevăzut în caietul de sarcini n.n.)”. Cu alte cuvinte, dâmbovițenii care merg la Ploiești, vor trebui să aleagă tot variant actuală, adică DN 72.
O altă hibă a proiectului ar fi aceea că „ al doilea segment al ocolitoarei “inel doi”, nu este tratat în acest proiect. Ar fi foarte important şi util ca inelul doi, segmentul de drum expres care face parte din inelul doi şi joncţiunea de la Găeşti, să fie decalate ca termen de realizare. Eu cred cu tărie că Târgovişte, municipiul reşedinţă de judeţ, şi oraşul Găeşti nu pot rămâne fără centuri ocolitoare până când acest proiect se implementează.
Consider că forţele politice, indiferent de culoarea politică pe care o au, dacă le pasă de dâmboviţeni, trebuie să ia în calcul decalarea celor două segmente de proiect ale drumului expres Găeşti-Ploieşti, care ţin de ocolitoarele oraşului Găeşti şi ale municipiului Târgovişte”, a precizat Ionuţ Săvoiu.
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu