miercuri , 21 octombrie 2020
STIRI PE SCURT
Circulație restricționată, mâine 21 octombrie, pe DN 71 Fieni-SinaiaComuna Butimanu scapă de carantină, deocamdatăDâmbovița: Indicele ratei de infectare în ultimele 14 zile a coborât la 1,51 la mieInspectorii de muncă-responsabilități suplimentare de la intrarea în vigoare a Legii nr. 55/2020Criza COVID-19: 3400 de cazuri confirmate la 29400 de testeLocotenentul jandarm Stan Silviu, locul al III-lea la “Cupa României la tir cu arcul”Contract de lucrări pentru ultimul lot al celui celui mai amplu proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din jAlexandru Oprea și Iulian Vladu- tandemul cu care PMP Dâmbovița forțează un rezultat bun la parlamentareJandarm dâmbovițean vindecat de COVID-19, donator de plasmă pentru pacienții cu forme severe de boalăLista actualizată a școlilor, liceelor și grădinițelor încadrate în scenariul III-roșuACȚIUNEA TRUCK&BUS: Nereguli constatete la unul din patru vehicule controlate!CRIZANTEMA DE AUR – EDIȚIA 2020 SE DESFĂȘOARĂ CU RESPECTAREA RESTRICȚIILOR IMPUSE PE FONDUL CRIZEI MEDICALEBărbat strivit de un mal de pământ la CojascaCu peste zece cazuri de infectare la mia de locuitori de la debutul crizei, Dâmbovița se numără printre județele roDâmbovița: 283 de locuri de muncă disponibile în această săptămână2466 cazuri noi de infectare cu COVID-19 la puțin peste 8000 de teste efectuateAutoturism făcut scrum în parcarea unui supermarketPrimele zile cu vreme rea, primele probleme:Turiști rătăciți în munții Bucegi“Moștenirea Văcăreștilor”-termen prelungit pentru înscrierea în concursLuna națională a informării despre alimentație
Home / EDITORIAL / VICTORII PE TOATĂ LINIA

VICTORII PE TOATĂ LINIA

Ca tot românul interesat de ziua de mâine, ba chiar mai atenți un pic, din pricina meseriei, am făcut o noapte  (aproape) albă, urmărind mai întâi rezultatele Exit-Poll-ului, apoi rezultatele parțiale și, bineînțeles , declarațiile la cald ale liderilor politici. Vorbind despre lideri și evoluția la nivel național, firește, am fost surprinși la culme să constatăm că mai toată lumea este mulțumită sau cel puțin așa a lăsat de înțeles , vorbind aici de granzii politicii românești, adică de liderii PSD, PNL și ai USR-PLUS.

Primul a ieșit la rampă șeful PNL, Ludovic Orban, care a vorbit despre un “rezultat istoric”. De înțeles oarecum, declarația consumându-se la numai câteva minute după ce institutele de sondare au pus o diferență de peste opt procente între Nicușor Dan și Gabriela Firea. Candidații dreptei se impuseseră și în patru sectoare și nu veniseră încă rezultatele din țară. Abia câteva ore bune mai târziu s-a aflat că USR-PLUS a câștigat în fiefuri liberale precum Timișoara ori Brașov… S-a pus apoi problema că Nicușor Dan nu e tocmai liberal și, mai nasol, pe vot politic PNL abia a prins locul trei la București.

Și mai exuberanți au fost Dan Barna și Dacian Cioloș, liderii unei alianțe practic fără structuri în teritoriu dar care “au rupt” în marile orașe , în special în centrul țării și zona de vest, dar și în București.

Cu toate momentele mai puțin faste prin care a trecut partidul, și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că social democrații au reușit un rezultat bun:”Vreau să vă reamintesc că am dublat votul politic la Bucureşti de la ultimele alegeri europarlamentare. Acest lucru arată foarte clar că PNL, care se află pe locul 3 ca şi vot politic din Bucureşti, a fost sancţionat de bucureşteni pentru haosul din pandemie, pentru hoţiile din pandemie, pentru umilinţa la care au supus pensionarii, copiii, mediul de afaceri şi, nu în ultimul rând, medicii (…) Cred că cei mai sancţionaţi dintre toţi sunt PNL-ul şi domnul Orban în mod evident”, a susținut Marcel Ciolacu.  PSD a câtigat 20 de consilii județene și 13 primării ale unor orașe reședință de județ (la Botoșani la numai 33 de voturi diferență), ceea ce reprezintă totuși un rezultat bun, mai ales că sunt județe în care liberalii au fost bătuți rău de tot iar candidații USR-PLUS nu au contat.

Au rămas roșii toată Oltenia, Muntenia- mai puțin  Prahova, Ilfov, Giurgiu, plus cea mai mare parte a Moldovei. Liberalii au câștigat 17 consilii județene și , în tandem cu USR-PLUS, Bucureștiul, vorbind aici despre cele mai bogate regiuni. Avem practic și un soi de regionalizare a votului, dar aici trebuie așteptați să se pronunțe în primul rând specialiștii, chestiunea fiind extrem de delicată. Una peste alta, cam toți cei de mai sus au și nu au motive de mare bucurie, rezultatul votului de duminica trecută aducând  mai mult cu un soi de compromis!

Dintre ceilalți, doar Băsescu a avut motive de bucurie, din rațiuni cam golănești, ce-i drept. Fostul președinte s-a declarat mulțumit că PMP este cel mai mare dintre partidele mici, spre comparație cu ALDE, care trage practic să moară. Cam atât deocamdată și suntem tare curioși să vedem dacă, după ce primii lideri politici ai țării s-au lăudat cu victoria, are și poporul de câștigat câte ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *