luni , 25 mai 2020
STIRI PE SCURT
Coronavirus 25 mai: 18283 de cazuri de la începutul pandemiei, 1193 decese, 177 pacienți la ATIA fost aprobat calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea de vară 2020Președintele Cornel Ștefan acuză sefi de instituții deconcentrate de presiuni și șantaj asupra aleșilor locali PSDâmbovița:207 locuri de muncă disponibileCampanie de conștientizare a pacienților cu afecțiuni oncologice privind riscurile pe perioada pandemieiISU Dâmbovița-25 de intervenții, între care o misiune pirotehnicăCristian Stan, secretarul executiv al PSD Dâmbovița, a dezmințit zvonul privind candidatura la ParlamentÎn 22 de localități au fost raportate pagube produse de secetă , grindină și alunecări de terenTrenurile groazei- potențiale bombe bacteriologiceDâmbovița, criza coronavirus 24 mai: șase cazuri noi în ultimele 24 de oreCezar Preda, mesaj cu prilejul împlinirii a 145 de ani de la înființarea PNLMĂȘTI MEDICALE CU GRAD DE PROTECȚIE 99% FABRICATE LA TÂRGOVIȘTEDâmbovița: Cinci cazuri noi de infectare cu covid-19 în ultimele 24 de oreFirmele de plasare de forță de muncă, luate în colimatorCoronavirus 23 mai: 17857 cazuri confirmate în țară, 3607 români infectați în străinătateMai bine mai târziu: MAI ne lămurește cum este cu “zonele metropolitane”Apreciere și recunoștință pentru personalul medical din prima linieCircul politico- populist cotidian- episodul “măști pentru popor”Corbii Mari, Brezoaiele, Odobești- comune care se dezvoltă prin proiectele promovate de PSD DâmbovițaCompania de Apă- Anunț angajare
Home / INFO NAȚIONAL / VIORICA DĂNCILĂ, MAREA CÂŞTIGĂTOARE PE URMA MOŢIUNII

VIORICA DĂNCILĂ, MAREA CÂŞTIGĂTOARE PE URMA MOŢIUNII

Guvernul Dăncilă a rezistat şi celei de a treia moţiuni de cenzură, fără însă ca cineva să poată afirma că este un guvern bun, cu rezultate de luat în seamă, dimpotrivă, dar nu despre activitatea executivului ne-am propus să discutm aici.

Ce s-a întâmplat concret cu acest demers al opoziţiei politice? Camera Deputaților și Senatul au respins, marți, în plenul reunit, moțiunea de cenzură depusă de Partidul Naţional Liberal, USR şi UDMR  împotriva Guvernului PSD-ALDE. Au fost numai 200 de voturi “pentru”, trei abţineri şi şapte voturi “împotrivă”, ale deputaţilor minorităţilor, şi aceştia mai tot timpul cu fundul în două luntre. Ori,  ca să fie demis Guvernul,  în favoarea moțiunii de cenzură ar fi trebuit să voteze cel puțin 233 de parlamentari. Vorbim despre un deficit de 33 de voturi, foarte mare totuşi dacă ne raportăm la atitudinea de forţă a celor care au iniţiat moţiunea, afişată până mai acum două-trei zile.

Sigur, după rezultatul alegerilor europarlamentare, PNL a fost practic obligat să depună moţiune de cenzură dar calendarul n-a fost deloc favorabil iar textul a lăsat de dorit, fiind neconvingător. Au fost strânse totuşi mai multe voturi raportat la moţiunile precedente şi asta nu este puţin lucru, mai ales că guvernul va avea mari probleme cu trecerea proiectelor de lege la Camera Deputaţilor, unde a pierdut majoritatea.

Este un eşec al opoziţiei dar nici PSD nu se poate lăuda cu mare lucru, fiind cel mult o victorie de palmares. Câştigătoare este în schimb Viorica Dăncilă, care nu mai are practic de ce să se teamă înainte de congresul din 29 iunie, fiind pe cale să bifeze încă o premieră în politica mioritică, în calitate de preşedinte al celui mai mare partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *