marți , 17 septembrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / VIORICA DĂNCILĂ, MAREA CÂŞTIGĂTOARE PE URMA MOŢIUNII

VIORICA DĂNCILĂ, MAREA CÂŞTIGĂTOARE PE URMA MOŢIUNII

Guvernul Dăncilă a rezistat şi celei de a treia moţiuni de cenzură, fără însă ca cineva să poată afirma că este un guvern bun, cu rezultate de luat în seamă, dimpotrivă, dar nu despre activitatea executivului ne-am propus să discutm aici.

Ce s-a întâmplat concret cu acest demers al opoziţiei politice? Camera Deputaților și Senatul au respins, marți, în plenul reunit, moțiunea de cenzură depusă de Partidul Naţional Liberal, USR şi UDMR  împotriva Guvernului PSD-ALDE. Au fost numai 200 de voturi “pentru”, trei abţineri şi şapte voturi “împotrivă”, ale deputaţilor minorităţilor, şi aceştia mai tot timpul cu fundul în două luntre. Ori,  ca să fie demis Guvernul,  în favoarea moțiunii de cenzură ar fi trebuit să voteze cel puțin 233 de parlamentari. Vorbim despre un deficit de 33 de voturi, foarte mare totuşi dacă ne raportăm la atitudinea de forţă a celor care au iniţiat moţiunea, afişată până mai acum două-trei zile.

Sigur, după rezultatul alegerilor europarlamentare, PNL a fost practic obligat să depună moţiune de cenzură dar calendarul n-a fost deloc favorabil iar textul a lăsat de dorit, fiind neconvingător. Au fost strânse totuşi mai multe voturi raportat la moţiunile precedente şi asta nu este puţin lucru, mai ales că guvernul va avea mari probleme cu trecerea proiectelor de lege la Camera Deputaţilor, unde a pierdut majoritatea.

Este un eşec al opoziţiei dar nici PSD nu se poate lăuda cu mare lucru, fiind cel mult o victorie de palmares. Câştigătoare este în schimb Viorica Dăncilă, care nu mai are practic de ce să se teamă înainte de congresul din 29 iunie, fiind pe cale să bifeze încă o premieră în politica mioritică, în calitate de preşedinte al celui mai mare partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *