Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Vipurile și lipsa bunului simț în politică

Vipurile și lipsa bunului simț în politică

de adrian

După slinoasa acțiune de racolare a unor primari, cei mai mulți pe “sensul de mers” PSD-PNL (dar nu că ar fi fost loviți brusc de revelația ideologiei de dreapta), goana după ciolan, numind aici ceea ce înțeleg unii din alegerile locale, readuce în prim plan și alte metehne mioritice. Nu era destul că foști pesediști candidează ca liberali vopsiți , la Iași ori Pitești. Nici că un liberal cu ștaif a sărit disperat în barca social democrată, după ce foștii colegi i-au refuzat candidatura la o primărie de sector. Urmărind lista de candidați la funcțiile de consilieri generali, cu care Gabriela Firea vrea să “rupă gura târgului”,  am încercat senzația că ne întoarcem cu două decenii în urmă, când partide mari se băteau pentru privilegiul de a avea pe liste nume cât mai sonore. N-a contat că unul ca Ilie Năstase , sportiv uriaș, adulat încă de iubitori ai tenisului de pe toată planeta, s-a făcut efectiv de râs candidând la funcția de primar general. Cum uitat este și acel parlament al rușinii, în care, singur și nesilit de nimeni, se lăuda Vadim Tudor că a “băgat toți tâmpiții și nebunii.” Un for dus la un nivel incredibil de scăzut de încredere și mulțumită prestațiilor lamentabile ale unora care n-au mai avut simțul măsurii, dorindu-și mai mult decât statutul de “artiști ai poporului”: Ion Dolănescu, Irina Loghin, Mălaimare ori Leonida Lari, care n-a avut nicio problemă să ia cuvântul, bine aghesmuită, într-o ședință de plen televizată.
Revenind la lista doamnei Firea- Firea oamenilor, cum îi place să fie gâdilată, pe prima poziție îl găsim pe fostul premier Petre Roman. Un ins care va intra în istorie ca idol al femeilor de la Apaca și premier de doi bani, care n-a avut nicio problemă să denigreze industria națională, deschizând practic ușa pentru tot soiul de escroci croiți să ia pe nimic “grămada de fiare vechi”. Îl talonează Cornel Dinu, Mitică Dragomir- alt personaj uleios, Anghel Iordănescu, binecunoscut ca “generalul cu cașchetă” ori alintat “tata Puiu” de fotbaliștii generației de aur. Și Elisabeta Lipă se numără printre candidații propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București(CGMB), fără să fie o problemă că a tras la rame, ca ministru al Sporturilor, în Guvernul Cioloș.
Și Bucureștiul nu este un caz singular. Pe la Galați, Dorinel Munteanu, de la PMP, va concura pentru un loc în Consiliul Județean cu Moartea din Carpați. Deși pare incredibil, tot la Galați, Cătălin Moroșanu , declarat mare fan I.C. Drătianu, e cap de listă la liberali iar la Rădăuți, cam pe acolo pe unde “se atârnă harta-n cui”, se visează primăriță o fostă campioană de fitness-bikini! Cu alte cuvinte, ciolaniada continuă să îmbrace din valențele fostelor mișcări naționale comunistoide Daciada și Cântarea României, cu rezultate potențiale la fel de păguboase.

You may also like

Lasă un Comentariu