Acasă ACTUALITATE Zeci de cazuri de gripă în 23 de şcoli şi grădiniţe din Dâmboviţa

Zeci de cazuri de gripă în 23 de şcoli şi grădiniţe din Dâmboviţa

de adrian

Activitatea gripală a avut un trend crescător în ultima săptămână, când s-au înregistrat 7 noi decese și peste 3.600 de cazuri de îmbolnăviri în toată ţara, arată datele publicate  de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. În total s-au înregistrat 3.645 de cazuri de gripă clinică (diagnosticată pe baza simptomelor), iar 398 dintre acestea au fost confirmate în laborator cu virus gripal, arată datele publicate joi de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Este prima săptămână epidemică din acest sezon, însă în România nu sunt întrunite, în acest moment, condițiile pentru declararea unei epidemii de gripă. Epidemia se declară în cazul în care vor fi 3 săptămâni epidemice consecutive.
Numărul cazurilor de îmbolnăviri înregistrate în ultima săptămână este cu 7,4% mai mare comparativ cu aceeași săptămână a sezonului precedent.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, sunt 23 de unităţi din judeţ, şcoli şi grădiniţe, cu peste 40 de cazuri de gripă. Deocamdată nu a fost dispusă întreruperea cursurilor în nicio şcoală din Dâmboviţa, situaţia fiind atent monitorizată.

You may also like

Lasă un Comentariu