duminică , 5 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDe la țara lui Liviu Dragnea la țara bădălăilorDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”Coronavirus 3 iulie : Din 420 de cazuri noi, 45 sunt din Dâmbovița !Dezbatere publică pe tema amenajării stațiunii turistice de interes național Peștera – PadinaAtenție șoferi, pe drumari i-a apucat cârpeala!Cod Galben de instabilitate atmosferică până sâmbătă la ora 10Focar de infecție la Centrul pentru Servicii Sociale GăeștiApă cu presiune scăzută la Raciu și LucieniCOVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: trei decese și 19 persoane confirmate pozitiv într-o singură zi !!!Aninoasa: PSD propune un “transfer între generații”TÂRGOVIȘTE: “DIALOG” PNL-PSD PE TEME DE EDUCAȚIEFinal de carieră pentru patru pompieri de la ISU „Basarab I” DâmboviţaPro România Dâmbovița: Senatorul Adrian Țuțuianu a prezentat al VII-lea lot de candidațiCriza covid ia amploare:450 de cazuri noi și 20 de decese în ultimele 24 de orePSD Dâmbovița despre Planul de relansare: “Superficialitate crasă este descrierea corectă a programului pregătit
Home / COMUNICATE / ZIUA EROILOR, MARCATĂ LA CIMITIRUL EVREIESC DIN TÂRGOVIȘTE

ZIUA EROILOR, MARCATĂ LA CIMITIRUL EVREIESC DIN TÂRGOVIȘTE

Secretarul Județului Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff, a participat astăzi, 6 iunie 2019, la ceremonia religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori, organizată la Cimitirul Evreiesc, cu prilejul ”Zilei Eroilor”. La eveniment au participat și subprefectul județului Dâmbovița, Florina Mureșan, viceprimarul municipiului Târgoviște, Cătălin Rădulescu, reprezentanți ai Garnizoanei Târgoviște și membri ai Asociației de Prietenie și Colaborare cu Israel – filiala Târgoviște.

În alocuțiunea sa, secretarul Județului Dâmbovița a transmis mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea:

Nu va fi niciodată suficient să aducem un pios omagiu eroilor neamului, oamenii care au scris cu sânge și sacrificiu istoria unei patrii independente și libere. Pe câmpuri de luptă, departe de casă și familii, în solitudine sau între camarazi, eroii români au arătat respect nemăsurat hainei militare și au luptat, cu toată puterea, pentru viitorul României.

            Astăzi, de Ziua Eroilor Români, ne îndreptăm gândurile către toți aceia care au renunțat la ei, la visurile personale pentru un vis și ideal comun. Nu trebuie să uităm niciodată că prezența lor pe câmpurile de luptă ne-a oferit stabilitate și ne-a ajutat să fim o voce în lupta de putere pentru reconfigurarea granițelor lumii.

            În toată ţara, bat astăzi clopotele, în memoria eroilor care s-au jertfit pentru gloria neamului românesc, pentru păstrarea independenţei şi a teritoriilor sale. Printre aceştia se numără şi evreii din România, care şi-au demonstrat loialitatea în război, fie direct, luptând pe front, fie punându-şi la dispoziția armatei casele, transformând școlile și liceele evreieşti în spitale, iar sinagogile în locuri de carantină.

            Este important să participăm la acest ceremonial de comemorare a eroului evreu Herman Kornhauser, decorat post-mortem de regele Ferdinand cu virtutea militară, clasa a II-a, în anul 1917. În decembrie 1916, Kornhauser a procurat alimente si haine civile pentru prizonierii români din lagărele germane, înlesnind evadarea unor militari români. Eroul evreu a plătit cu viața, fiind prins de nemți și executat.

            Este datoria noastră să păstrăm patrimoniul spiritual sacru evreiesc, cimitirele și sinagogile în bune condiții, pentru ca generațiile care vor urma să fie mândre de această moștenire neprețuită, care a scris pagini întregi de istorie.

            Pentru eforturile, devotamentul și sacrificiul de care au dat dovadă toți eroii neamului, vom fi veșnic recunoscători.  Dumnezeu să-i odihnească în pace!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *