sâmbătă , 16 noiembrie 2019
Home / SĂNĂTATE / ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPORIVA HIPERTENSIUNII

ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPORIVA HIPERTENSIUNII

Direcţia de Sănătate Publică Dambovita,organizează în perioada 17-24 mai 2019, activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei, referitoare la hipertensiunea arterială.

Cu acestprilej, se promovează sloganul“Cunoaște-ți valorile presiunii arteriale!”.

Hipertensiunea arterial reprezintă o provocare globală de sănătate, dată fiind prevalența ridicată și comorbiditatea cardiovasculară șir enală asociată, fiind principalul factor de risc pentru deces şi disabilitate la scară globală, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Societăţii Internaţionale de Hipertensiune.

În România a fost derulat în anul 2016 studiul SEPHAR III, care a relevat o prevalenţă a hipertensiunii arteriale de 45,1% în rândul populaţiei adulte. Conform studiului 80,9% dintre adulţii hipertensivi ştiau că suferă de această boală, în timp ce restul de 19,1% au fost diagnosticaţi cu ocazia studiului.        România rămâne în topul ţărilor cu risc cardiovascular ridicat, iar rezultatele SEPHAR III confirmă, încă o dată, că hipertensiunea arterială, alături de ceilalţi factori de risc cardiovascular reprezintă probleme majore la nivelul sănătăţii populaţionale.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, prin Compartimentul Evaluarea şi Promovarea Sănătaţii, împreună cu  SocietateaNaţională de Cruce Roşie Dâmboviţa, Scoala Postliceala Sanitara “Carol Davila”si ŞcoalaPostliceală Sanitară “Christiana”, şi-a propus organizarea unui Stand de Sănătate, în ziua de luni 20.05.2019, între orele 9:00 – 12:00, în PiaţaTricolorului din Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *