luni , 28 septembrie 2020
STIRI PE SCURT
Alegeri locale în Dâmbovița: Patru amenzi contravenționale și 12 cercetări asupra unor fapte de natură penalăCristian Stan câștigă al doilea mandat la Primăria TârgovișteCandidați PSD nu sunt lăsați să asiste la numărarea voturilorAlegeri locale: Efective de poliție suplimentate în 32 de zone de riscPSD reclamă acțiuni de intimidare la AninoasaAbsenteismul poate dăuna grav comunității locale! Mergeți la vot și respectați reguluile sanitare!Aurelian Cotinescu, candidat PNL:”Cred într-o administrație curată, unde minciuna, corupția și incompetența n-auCosmin Bozieru, candidat Pro România:”Am votat pentru o Târgoviște metropolă”Candidat al PSD Dâmboviţa, ridicat NELEGAL de organele de urmărire penală din fața secției de votare nr. 358 RăzvPro România Dâmbovița- Acuzații de fraudă electorală la UlmiCristian Stan, candidat PSD la Primăria Târgoviște:”Am votat pentru continuitate”Cornel Ștefan, președinte PSD Dâmbovița:” Em votat pentru viitorul copiilor noștri!”Adrian Țuțuianu, Pro România:”Am votat pentru o administrație performantă!”Alegeri locale ora 11: Prezența la vot în Dâmbovița – 14,93%PSD Dâmbovița- acuzații de mită electoralăCoronavirus 26 septembrie 2020:1552 cazuri noi și 54 de decese în preziua alegerilorComunicat PNL:Statul va prelua, printr-o societate comercială, activele COS TârgovișteLudovic Orban este acuzat că face campanie electorală ilegală În Dâmbovița!Mergeți la urne! Dacă respectați regulile sanitare, votul nu va dăuna sănătății !!!Șapte autoturisme făcute zob și patru victime , în două accidente pe A1
Home / INFO NAȚIONAL / Zoaia politică nu poate macula altruismul şi tenacitatea

Zoaia politică nu poate macula altruismul şi tenacitatea

La patru ani de la tragedia care a îndoliat ţara, inclusiv autorităţile şi-au recunoscut nepuţinţa, în sensul că n-au fost în stare să schimbe mare lucru , nici legat de dotarea spitalelor şi nici pe partea de intervenţii şi urgenţe. Foarte trist,   ​dar dacă am avea un nou episod Colectiv, în continuare nu ar putea fi trataţi toți pacienții în România. Nu ne încălzeşte cu nimic faptul că recunoaşte asta, între două zâmbete largi, chiar omul care a condus în ultimii doi ani  domeniul sănătății din România, Sorina Pintea:”am evoluat, am recunoaște că nu putem.” Ciudată evoluţie iar ca supliment al zoaiei şi nesimţului, ca ustensile de lucru ale politicienilor, avem scandalul generat de ieşirile în décor ale Gabrielei Firea care, cu tot cenuşiul acestor zile, se vrea şi ea ctitor la un spital pentru care n-a făcut practic nimic.
Vorbim despre spitalul oncologic privat pentru copii, construit de Asociaţia Dăruieşte Viaţa, cu bani din donaţii şi sponsorizări, supărarea  Gabrielei  Firea Pande fiind generată de faptul că ”meritele” ei în construirea acestui spital nu sunt apreciate.  Iar ca argument a pomenit că terenul pe care se ridică construcția este al Primăriei și valorează 1 milion de euro, iar ea este cea care a dat semnătură pentru punerea acestuia la dispoziție. Să înţelegem oare că cei din primărie au făcut un sactificiu, că n-au dat terenul (contra zeciuială) vreunui dezvoltator ?  Ba a împins lucrurile spre mocirla politică şi cearta de precupeaţă cu care este familiarizată şi le-a atacat și pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, care conduc campania de strângerea de fonduri, spunând că acestea sunt doar împinse în față de fostul ministru Vlad Voiculescu, ce și-ar pregăti astfel campania pentru Primăria București.

Între cele trei, nu toate doamne, din câte se vede, există însă o diferenţă uriaşă, nu numai sub aspectul educaţiei: Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu şi-au asumat benevol o sarcină uriaşă, un proiect pentru care nu primesc un sfanţ, spre deosebire de Gabriela Firea care este extrem de bine plătită din bani publici, obligată inclusiv prin juramântul de învestire (cu mâna pe Biblie) să facă tot ce-i stă în putinţă, pentru binele celor pe care s-a angajat să-i slujească, nu să-i pricopsească cu fel şi fel de societăţi comerciale şi servicii care parazitează bugetul. Altfel spus, asociaţia amintită face exact ce ar fi trebuit să facă administraţia capitalei şi pe terenul care aparţine în fond bucureştenilor, nu clanului Firea-Pandele.

Punem punct aici, cu câteva   întrebări retorice: Oare ce a aşteptat primarul general al capitalei, om politic lăudat de mulţi pentru instincte şi discurs, să i se fi ridicat osanale că nu s-a opus construirii unui spital pe care Ministerul Sănătăţii n-a avut bani ori chef să îl facă? Să fie preamărită ca atunci când a împărţit zeci de mii de vacanţe gratuite prin Grecia ori a oferit tichete pentru achiziţionarea de biciclete tocmai acelora care au gratuităţi şi pe mijloacele de transport în comun? Sau să fie cântată mai ceva ca în spoturile publicitare plătite şi difuzate la televiziuni, să afle toţi mocofanii cât de bine stau bucureştenii la capitolul “sănătate”?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *